Тенекеджийски услуги

1
119
Добави коментар
fire19
fire19

Строителство /

Строителните специалисти се шегуват помежду си, че покривът е петата фасада на сградата.

Шегата е основателна и сериозна, защото покрива зависи състоянието на цялата сграда. В този ред на мисли, традиционните тенекеджийски услуги не са отживелица, а носят важни намеси при оформянето на покрива като сигурна, надеждна и дълготрайна конструкция, която дълго време да служи на сградата. Тенекеджийството е важен занаят засягащ цялостното оформяне на не малко традиционни покривни изпълнения. 

Ако покривът е в лошо състояние за дълъг период, проникващата през него влажност преминава по стените на цялата сграда и води до постепенното й разрушаване. Не чакайте покрива ви да ви “изненада” в най-неподходящия момент. Ако покривът започне да тече, трябва да направите правилния избор на материали за покрива и най-подходящия избор на майстори, които да извършат ремонта. Конкретно ако се установи, че има нужда от тенекеджийски услуги, трябва да изберете майстори тенекеджии, които да извършат работата, която се изисква.

Големите строителни фирми работещи на пазара и предлагащи услугите си чрез уебсайт, редом със стандартните такива, предлагат и списък с тенекеджийски услуги, които могат да осигурят на клиентите си. Най-разпространените такива особено за ремонти при старо строителство са свързани с обшивките: обшиване на комини; обшиване на бордове, обшивка на капандури, изработка на заготовки за надулични поли, заготовки и инсталация на улами; монтаж на улуци и други такива. 

Тенекеджийските услуги се предлагат по цена на квадрат, по цена на изпълнение на единична дейност или по договаряне. Важното е да намерите квалифицирани майстори, които имат дългогодишен опит и са правили изпълнения при най-различни покриви. 

Тенекеджийските услуги се извършват от тенекеджия, който сам изработва и а понякога и монтира самите елементи в покривната конструкция.

Понякога майсторите поръчват материалите от занаятчиите, или купуват готови материали според ремонтната ситуация, а след това ги инсталират, така че да се реши проблемът, който може да се е случил заради остаряване на конструкцията, заради външна намеса или заради природна стихия.

Битува и мнението, че по отношение на покривите традиционните възгледи, методи и материали вече са остарели и трябва да бъдат заменени с нови – по-съвременни и по-напреднали.

Често се случва и заключението, че ние сме съвременници, свидетелстващи за края на традиционните покривни системи, които сега отстъпват място за по-сложните хидроизолации на покрива. Това е прибързано заключение, защото на много места в България, тенекеджийските услуги са изпитан и евтин начин за решение при строителство и ремонт на покрив. 

Тъй като съвременният покрив е сложно технологично единство между носеща конструкция, хидроизолация, парна и топлоизолация, вентилация на покривната хидроизолационна покривка и на дървената покривна конструкция, и на още други елементи. С други думи, модерните покривни конструкции трябва да се грижат добре за обитателите на подпокривното пространство

Покривът „диша” като жив организъм, предпазва ни от дъжд, студ, слънце и гръмотевици. Може дори да произвежда електричество и да загрява вода. Там където обаче има нужда от традиционна тенекеджийска услуга, тя трябва да се изпълни от професионалисти, които си знаят работата и тяхната намеса ще поправи проблема и ще осигури надеждност за цялата конструкция.

Facebook
Messenger
Twitter
Email
Pinterest