Безопасно в морето: Как да подсигурим енергия на лодката и да се насладим на лятото

1
192
Добави коментар
clashbade
clashbade

Плаването по вода само по себе си е магическо изживяване. Хората винаги са се удивлявали на височините в небето и на красотата на подводните дълбини.

За страстните риболовци, или тези които възприемат рибата като препитание, нещата не стоят много по–различно. Да приемем, че онези от вас с богат опит в тази област знаят кое е важно и как да се подготвят с оборудването.

Ако сте от любителите на приключения, добре е да предвидите всяка подробност и да вземете нужните мерки за вашата безопасност. В това число на първо място поставяме акумулатори за лодки.

Какво е лодката без енергия

Без контролиране на задвижването, всеки плавателен съд може да се превърне в играчка на водата. Тук неизменна подкрепа оказват тяговите акумулатори. Обикновено те не се използват като стартерни батерии, тъй като не предоставят възможност за създаване на пусков ток с висока плътност.

Тяхната цел е да осигуряват стабилен ток за продължителен период от време. Именно този тип акумулатори ще срещнете в скутери, лодки или мотокари, макар че през последните години старт–стоп системата на много от новите автомобили изисква монтирането именно на такива.

Характерно за този тип акумулатори е, че могат да бъдат разреждани почти до нулеви стойности. Добрата новина е, че това не уврежда техните свойства. Това ще позволи безпроблемното стартиране на двигателя, но и функционирането на така нужните уреди и допълнително резервно захранване.

Как да изберем тягов акумулатор?

За да направим удачен избор, трябва да знаем някои параметри. Такива са мощността, необходима за поддържане на нужната консумация и експлоатационният период. Когато знаем времето, за което ще бъде включен консуматора и е на лице сравнително постоянна нужда от ток, то тогава можем да изчислим, колко Ah ще са ни необходими.

Ако използваме консуматорите в различно време и те променят своята консумация периодично, то тогава трябва да изчислим средната стойност на необходимата енергия, за да изберем подходящия тягов акумулатор.

Независимо от вашите потребности, добре е да не допускате дълбок разряд на батерията, като следите напрежението ръчно или чрез съответното устройство. За да удължите живота на тяговия акумулатор, трябва да знаете правилата за неговото зареждане. И запомнете, тяговите акумулатори не могат да се използват като стартови.

Когато спазвате важните препоръки, ще създадете идеални предпоставки за вярна служба и дълъг живот на батерията.

Подходящата за вашите нужди може да откриете на https://dikar.bg.

Опитните консултанти ще ви насочат за правилното решение във всяка една ситуация при избор на акумулатори.