Обувки, подходящи за проблеми и болки в стъпалата

1
151
Добави коментар
stenlitravel
stenlitravel

Човешкото стъпало е създадено, за да носи тежестта на тялото, сложно устроено и снабдено с множество мускули, кости и стави. Проблемите и болките в стъпалото дават негативно отражение върху цялото тяло, променят походката и могат да доведат до редица усложнения, сред които дори дискова херния. Това прави грижата за стъпалата от съществена важност, а в нейната основа е изборът на правилните обувки. Ако стъпалата ви болят, необходимо е да вземете мерки, които започват със смяна на обувките.

Какви обувки да изберете при болка в предната част на стъпалото?

Болката във възглавничките на пръстите и в палеца сочат, че обувките ви са прекалено твърди или с прекалено тънка подметка, която не съумява да осигури на ходилата нужното омекотяване. Необходимо ви е и преразпределение на натоварването. При болка във възглавничките на пръстите се откажете от обувките, с които буквално стъпвате на земята като балеринките, чехлите и джапанките, както и от спортните обувки с тънки подметки, тесните заострени обувки, високите токове над 6 см, с които цялото натоварване ляга върху възглавничките на пръстите. Заменете ги модели със стабилна подметка или още по-добре – платформа. Използвайте и стелки или подложки с гел за още по-меко усещане при стъпване. Подходящи за вашия проблем са кецовете и маратонките на платформа като дамския модел Liliyan, изработен от мек и лесен за поддържане текстил и с платформа 6 см. Добавете мека стелка и забравете за болките в предната част на ходилата. Моделът е решен в разнообразие от цветове, които дават възможност за хармоничното му съчетаване с дрехите в гардероба ви.

 

 

В случай, че се нуждаете от удобни обувки за офиса, решението за вас при болки във възглавничките на пръстите е модел с по-дебела подметка, но съхранил своята елегантност. Ще останете доволни от дамски обувки Arlina, които са в свеж и модерен жълт цвят и със стабилни подметки. С тях работата на крак в офиса ще се превърне в удоволствие за ходилата ви и ще се избавите от болките.

 

 

За по-хладното свободно време се снабдете с чифт с модерния анимал принт с равни, но стабилни и не много тънки подметки. Препоръчваме ви удобния casual модел Tereza, който се предлага в змийски и в камуфлажен принт. Добавете хищен щрих към визията си и покажете характер с този модел, успокоявайки болката в ходилата.

 

 

За топлото време през ваканцията бъдете внимателни с избора на сандали. Те трябва да са с по-висока платформа, но не и с висок ток, да бъдат леки, удобни, да не притискат кокалчето на палеца и да нямат ленти и каишки, преминаващи точно през него. Идеален вариант е да са от естествена кожа. Тя е по-мека, по-нежна към ходилата, разтяга се и се отпуска по формата им, качеството ѝ е значително по-високо и е по-устойчива и с по-дълъг живот. Освен това позволява на краката да дишат и така избягва изпотяването, неприятната миризма, не допуска гъбични инфекции и кожни проблеми на стъпалата. Подходящ модел, който отговаря на всички тези условия са удобните дамски сандали от естествена кожа Valya, които са решени и в ултра модерния за сезона жълт цвят.

 

 

Какви обувки да носите при болка с петата и средната част – свода на ходилата?

Болката в петите или свода, която често води до болезнени усещания и в глезена и коляното, сочи, че ходилата ви се нуждаят от поддръжка на свода и баланс. Може да го постигнете с правилните обувки – да не се огъват в областта на свода, с дебела платформа, с твърд заден форт. Идеален модел, който отговаря на нуждите ви, универсален, подходящ и за свободното време, и за офиса и в неутрален класически цвят, са удобните дамски обувки Tereza – Black. С тях ще осигурите опора на глезена, ходилото и ще стъпвате удобно и без болки в петите. Моделът е изцяло затворен, което позволява добавяне на ортопедични стелки.