European Digital Commerce за първи път в България

1
159
Добави коментар
eventA
eventA

Как се промени бизнесът на електронната търговия след година в пандемия – споделен опит и нови възможности

На 17-ти юни за първи път в България ще се проведе едно от най-важните събития за електронна търговия в Източна Европа. Конференцията стартира в Букурещ, Румъния през 2018 г., а сред лекторите бяха представители на eMAG, Google, Fashion Days, PayU, elefant, Vivre, както и на големи търговски центрове, куриери, софтуерни решения и компании за изпълнение. От 2020 г. конференцията се провежда в хибриден или изцяло онлайн формат, а домакини са Румъния, Полша, Чехия и България. Организатор на European Digital Commerce е компанията VTEX, платформа, с която може да създадете свое изцяло интегрирано решение за търговия, маркетплейс и OMS.

Сред лекторите на 17-ти юни ще бъдат професионалисти в различни сфери на електронната търговия, които ще споделят реални случаи от своята практика за това как са преодолели предизвикателствата, които постави пандемията. Ще бъдат разгледани конкретни казуси, които стоят пред различните бизнеси днес и техните директни решения. 

Как са се справили с турбулентната 2020 г. платформите Alleop, Vivre и Ozone? 

Какви са полезните практики на Whirlpool, Office1 и Decathlon?

Какво е бъдещето на екосистемата на електронната търговия през очите на Владимир Докузанов (Extensa), Филип Мутафис (PaySera), Светлозар Димитров (EuShipments), Георги Малчев (Xplora) и Никола Минков (SERPACT), Христо Радичев (Медиапост), Никола Илчев (eCommerce Academy)

Конференцията ще представи практически лекции и отворени панели с дискусии водени от модератор и от три до пет участника. Ще бъдат дискутирани конкретни казуси и ще бъдат представяни точни стъпки за адаптиране на бизнеса към „новата реалност“, както и насоки за това къде трябва да инвестира повече и къде могат да бъдат оптимизирани разходите.

“През последните пет години очаквахме компаниите да се дигитализират и в един момент, преди година, обстоятелствата ги принудиха да го направят буквално за 5 дни. По време на конференцията ще покажем как действащи компании и мениджъри са се справили с пандемията, какви предизвикателства са имали и какво са направили, за да адаптират бизнеса си, така че той да продължи да се развива. През изминалата година бизнеси, които нямаха никакво онлайн присъствие трябваше да преминат изцяло в дигитална среда, защото алтернативата беше да затворят. Бях свидетел как магазин в България, който е имал 300 – 400 поръчки на месец и за един ден се оказва с 2 000 поръчки на месец. Те нямаха възможност да автоматизират процесите – поръчките постъпваха на един имейл адрес, на който отговаря служител, който след това трябва да се обади в склада. Промяната трябваше да се случи буквално за дни.“ – разказва Кирил Динов е мениджър за развитието на VTEX в Централна и Източна Европа.

Кирил Динов – мениджър за развитието на VTEX
“С организирането на European Digital Commerce искаме да покажем на българския онлайн бизнес, че може да разчитат на нас.  България става част от общността на VTEX – еко система от партньори, които се развиват заедно и бизнеси, които вече имат сериозно присъствие. Събитието ще е изключително полезно за онлайн магазини, които генерират поне по 50 – 100 поръчки на ден, имат процеси и искат да научат как да се развиват по-добре.“
Офис VTEX

Допълнителна информация за събитието

Събитието ще се проведе онлайн, в интерактивната платформа на Internet Corp (LINK). Участниците ще могат да обменят визитки и да разговарят в отделни чат стаи, да изтеглят полезни материали, предоставени от лекторите, да коментират и задават въпроси.

Очакваме голям интерес. По време на декемврийското издание в Румъния на EDC се включиха над 450 участниците и размениха 1646 виртуални визитни картички и проведоха над 100 разговора в чат платформата. 

Датата е 17-ти юни. Събитието е безплатно, а регистрацията е отворена за всички, които имат интерес и искат да се развиват по-ефективно в своята ниша с инструментите на електронната търговия.