БОЯ ЗА КОСА. И ЗАЩО ДА НЕ БОЯДИСВАМЕ КОСАТА СИ ВКЪЩИ?

1
125
Добави коментар
pepimili
pepimili

Боядисване вкъщи. Разликите между професионалната боя и тази за домашна употреба.

Безспорно най-голямото „ЗА” за боядисването вкъщи е, че спестява средства. Повечето бои за домашно ползване са на наистина достъпни цени. Освен това не ви ангажира времево, а ви дава възможност да го направите по всяко време на денонощието. И тук приключваме с плюсовете.

Практиката показва, че след боядиване у дома, много често се налага специалист във  фризьорски салон да поправя щетите след това.

Мили дами, вие сигурно сте невероятни професионалисти в сферата, в която работите. Имате клиенти или просто колеги, които се доверяват на вашите опит и знания. Когато обаче решите да правите промени с цвета на косата си, доверете са на добър фризьор. Професията „фризьор“ изисква дългогодишно обучение и опит. Не правете експерименти с косата си. Колкото и лесно да изглежда боядисването в домашни условия, има голяма вероятност да не успеете да се справите сама.

Знаете ли разликите между професионалната боя и тази за домашна употреба?

Боята за коса, предназначена за домашна употреба, е няколко пъти по-агресивна към косъма от тази за професионална употреба. Производителите на боя, която може да бъде закупена в магазинната мрежа, често се подсигуряват с използването на по-висока концентрация на агресивни вещества в нея, за да са сигурни, че ще се оцветят дори най-трудните коси. Но по този начин по-слабите коси често биват допълнително изтощени и увредени. Агресивните оцветители се отразяват на скалпа, като той става сух или мазен. Възможна е и появата на пърхот или дори загуба на коса. При по-здравите и дебели коси се наблюдава първо изтъняване, след това косата става суха и започва да скърца, а накрая дори започва да капе. Този процес не се случва за месец или два, може да отнеме години, затова и често бива подценяван още при първите признаци. За съжаление процесът е необратим и дамите му обръщат внимание едва, когато е твърде късно.

А знаете ли, че повечето производители, в желанието си да представят продуктите си като екологични и безвредни, често използват наименования на съставки, които нямат общо със съдържанието. Или пък се опитват да “омекотят” присъствието на вредни съставки, използвайки рекламни трикове. Винаги четете съдържанието върху опаковака, защото текст като “може да има следи от PPD” означава, че продуктът съдържа PPD, но в ниска концентрация.