Скандинавски интериорен дизайн

1
140
Добави коментар
pepimili
pepimili

Скандинавски интериорен дизайн

Ако се премествате в нова къща или планирате да ремонтирате къщата си, за да имате нов интериорен дизайн на къщата, може да се нуждаете от малко насоки и справки, които да ви помогнат да работите по желания от вас стил. Сега, ако искате да покажете впечатлението на изкуството в такъв минималистичен корпус, Скандинавският интериорен дизайн си струва да опитате. Комбинирайки концепцията от 50-те години на миналия век и концепцията за модерен стил в инсценирането на къщи, скандинавският стил внася елегантен, индустриален, селски и изтъркан шикозен щрих във вашия интериорен дизайн.

Какво всъщност е скандинавски стил?

Скандинавският стил се определя от неговия характер, в който поддържа идеята за функционализъм, простота и минимализъм, така че създава ефективно стилно пространство във вашата къща. Тъй като той датира от 1950 г., обикновено включва естествени елементи като кожа, дърво или коноп например. Така че, по принцип скандинавският интериорен дизайн се отнася до оптималното използване на стаята и пространствата, основното приложение на естествения цвят и простото обзавеждане. Скандинавският стил също се влияе от съществуването и красотата на природата и нейната абстракция. Това обикновено се отразява на декорацията и формата на стаята или мебелите в стаята. Ако можете да видите, скандинавският вид стил има минималистична декорация, но има висока стойност на изкуството. Въпреки че този стил е популярен през 50-те години или около, този стил все още е много популярен в много жилищни проекти до днес. Като един от най-популярните интериорни проекти, скандинавският интериорен дизайн е в състояние да привлече много фенове на интериорния дизайн, за да построи къщата в скандинавски стил. Идентичен с меки пастелни цветове, светлокафява, бяла стена, палитра в неутрален цвят, а също и смел цветен акцент в много части на стаята, скандинавският стил е обожаван от тях, които харесват естетиката с не толкова необходими детайли и декорации. Разглеждайки неговата простота и гъвкавост при съчетаването на стар стил с модерно обзавеждане в толкова подредена и минималистична къща, не е чудно, че скандинавският интериорен дизайн се оказа много популярен и привлича вниманието на обществеността, когато става въпрос за декорация на дома или идеи за дизайн на къщи. Как се прави скандинавски интериорен дизайн

Сега, какво трябва да знаете за декорирането на вашата къща със скандинавски интериорен дизайн?

Може да искате да продължите да четете няколко съвета за това как да направите скандинавски интериорен дизайн по-долу.

1. Изборът на основен цвят в стаята Скандинавският стил е популярен със своите минималистични цветови палитри, уютни акценти и естетически модерни мебели. Цветът на дизайна обикновено се изпълнява с естествена светлина от нанесения цвят. Скандинавският интериорен дизайн има своя основен цвят, който доминира в цялата стая. Те са бели и сиви, предимно светлосиви. Цветовете, приложени в стената или подовата настилка, ще направят цялата стая да изглежда по-ярка и чиста. Когато искате да изберете мебелите, опитайте се да изберете тази с мека цветна палитра, за да създадете естествени скандинавски елементи във вашата стая.

2. Изборът на цвят на акцента Това не означава, че трябва да използвате винаги бяло или светло сиво в скандинавския интериорен дизайн. Можете да използвате други цветове, за да създадете контраст или акцент в стаята. Удебеленият цвят също не е проблем. Можете обаче да използвате тези други цветове, а не като основен цвят в стаята. Те могат да бъдат приложени в мебелите или всякакви архитектурни детайли в стаята, за да създадат контраст, което е и отличителен белег на скандинавския интериорен дизайн. Винаги трябва да помните, че други цветове извън основния цвят ще направят не динамичен вид на скандинавския интериорен дизайн във вашата къща.

3. Изборът за обзавеждане Скандинавският стил е известен със своята специалност в минималистично, но много уютно впечатление, което винаги успява да изглежда много привлекателно. Скандинавският интериорен дизайн е идентичен с основните мебели, без да се налага да поставяте много парчета неща, само важните и полезни като османска, която може да се използва като стол, маса или подпиране на крака например. Следователно скандинавският вид стил се препоръчва много за къщи, които не са наистина просторни или големи. Освен това минималистичният дизайн и мебели ще ви улеснят в почистването на къщата след това. Освен това трябва да знаете също, че скандинавският е добре известен със своята камина в стаята, но не и в центъра на стената. Поради това често се случва диваните обикновено да се поставят диагонално в центъра на стаята с място за разходка зад нея, а в ъгъла има акцент на столове близо до камината.

4. Изберете мебели с изчистени линии Основната тема на скандинавския дизайн е, че линиите са изчистени и прави. Това дава на простотата и идеята за функция над формата. Когато избирате мебели, можете да търсите предмети, които имат вдъхновение от средата на века, като модерен диван с прави ръце и заострени дървени крака. Като цяло, простите профили са неразделна част от скандинавския дизайн и когато избирате мебели, по-малко е повече е философията, която искате да имате предвид. Богато украсените мебели и извитите линии обикновено не са нещо, което ще видите в скандинавския дизайн.

5. Осветление Осветлението е важно в датския дизайн. Това вероятно се връща към функционална причина. Например в скандинавските страни през по-голямата част от годината е тъмно, така че необходимостта от топло, околно осветление е много важна от тази функционална гледна точка. Светлината на свещите е популярна в скандинавските домове, но можете да изберете и подход за пластово осветление, за да създадете усещане за топлина. Това може да включва скулптурен осветител над кът за сядане или маса за хранене, подови лампи или настолни лампи. Осветлението за задачи също е популярно в този стил на дизайн.

6. Фигури Само защото дизайните от Скандинавия са прости, това не означава, че не използват фигури. Всъщност е точно обратното. Често има смели, геометрични шарки. Фигурите дори могат да се видят на неочаквани места като подове. Тези фигури обаче не са особено цветни, а най-често срещани са в черно-бели или сиво-бели контрасти.

7. Зеленина Скандинавска дизайнерска концепция не може да съществува без използването на истинска зеленина. Съществува идеята, че трябва да има връзка между закритите и външните помещения и това може да произтича от използването на зелени растения. Живи саксийни растения могат да бъдат поставени в цял дом и тъй като прозорците се използват рядко, растенията могат да процъфтяват с естествена светлина. Освен зелените растения, като цяло, използването на природни елементи е важно. Може просто да излезете навън и да намерите нещо от двора си или да вземете букет свежи цветя всяка седмица. Много дизайнери смятат, че свежите цветя са от съществено значение в скандинавските домове или домове, вдъхновени от този стил на дизайн.

8. Комбиниране на материали Един от основните компоненти на скандинавския дизайн е използването на естествени материали, а също и устойчиви материали. Това често са контрастни материали. Например, може да има светло дърво, използвано на много места, съчетано с метални покрития като мед или месинг. Подовите настилки обикновено се правят от лека твърда дървесина. Например това може да е леко естествено дърво или варосано дърво.

9. Съхранение като декор Тъй като всичко трябва да е функционално, идеята за съхранение като декор е важна в скандинавския дизайн. Например, може да видите багажник за кърпи на видно място в стаята или да видите багажник за обувки, използван също като декоративен елемент.

10. Топъл текстил Някои хора погрешно тълкуват скандинавския дизайн като студен, но определено не е така. Един от начините за затопляне е чрез използването на богат текстил и тапицерия. Чувството за топлина и уют е изключително важно за естетиката. Например дебели, наедрени плетени одеяла или изкуствени кожи могат да се използват за затопляне на скандинавска стая. Други естествени текстури като лен и юта могат да бъдат начин за добавяне на визуален интерес, без да се прави място за затрупано или без да се губи минималистичната същност на скандинавския дизайн.

В нашия онлайн магазин може да разгледате мебели в скандинавски стил.