Мебели за детска стая

1
193
Добави коментар
pepimili
pepimili

Детската стая е мястото, където се развихря въображението и се раждат най-веселите игри. Тя е убежище на фантазията, смеха и шарения детски свят. Най-носталгичните и скъпи спомени както за родителите, така и за децата, често са именно от стаята на малчугана.

Освен място за игри и канене на приятелчета, детската стая е и един добър учител на отговорност. Тя е собственото пространство на малчугана – място, където той ще се научи да поддържа ред, да сгъва дрешките си, да прибира играчките си и да оправя леглото си. Тук ще се подготвят домашните и учат уроците за училище.

Нищо чудно, че всеки родител иска да осигури на децата възможно най-уютната, красива и удобна детска стая. Но с какви мебели можем да постигнем тази цел?

Функционалност

Детската стая не е просто шарено пространство с весел вид. Тя трябва да бъде и функционална, за да може да посрещне всички нужди на детето и да побере вещите му. Всяка една мебел може да допринесе за това, ако просто подберем подходящите варианти. Нека разгледаме няколко примера!

Леглото – модерните легла са много повече от място за спане. Днес на пазара се намират чудесни модели с чекмеджета под матрака или пуш механизъм ,позволяващ да се съхраняват вещи отдолу. Няма нужда да се тревожите, че мястото в гардероба е недостатъчно. Имате допълнително пространство под самото легло. А ако децата са повече и делят детската? Леглата тогава взимат много от помещението, нали? Не е задължително. А и решенията са повече от едно и все готини: двуетажни модели със стълбичка, легла тип сандвич, ъглови легла с ракла. Всички те пестят много място, без да правят компромис с комфорта на децата.

Гардероб – в подредената детска стая няма дрехи по столовете и леглото. Те са прибрани в гардероба, който може да е голям – с чекмеджета, етажерки и повече крила, или пък компактен и добре запълващ ъгловите пространства. Еднокрилите модели, например, са чудесен начин да осигурите на всяко дете собствен гардероб и да запълните ъглите в стаята без да я претрупвате. Разнообразието от решения позволява съвсем спокойно да се съобразите с размера на помещението.

Бюро – ако на хлапето му предстои предучилищна паралелка или пък старт на училище, то бюрото е задължителен елемент в детската стая. В моделите с чекмедже и шкаф детето може да държи учебниците и тетрадките си. На самото бюро може да поместите компютър, лампа осигуряваща достатъчно светлина за комфортно писане и четене.

Секции, шкафове и етажерки – абсолютна необходимост за всички играчки, книги и любими предмети на малчугана. Тяхната бройка и размер зависят изключително от големината на стаята, но пък голямото разнообразие от модели, гарантира намиране на подходящо решение за всеки. Всички тези елементи на обзавеждането са пръв помощник при поддържането на една подредена детска.

Маса, столове и табуретки – вместо бюрото на ученика, в стаята на по-малкото дете можете да разположите удобна масичка, където то да рисува, да реди пъзели и да играе. Разбира се, нужни са и столчета, където детето и приятелите му ще се настаняват около масата. Или пред бюрото. Табуретките също са удобен вариант. Те са компактни, леки и може да идват в страхотни весели форми, наподобяващи играчки и разполагащи с пространство за прибиране на различни предмети.

Красив и весел вид на детската стая

Модерните детски мебели се изработват от лесни за поддържане и почистване материали, което е особено голям плюс, що се касае за детската стая. Въпросните материали още позволяват изработка на мебели във всевъзможни цветове, красиви дървесни нюанси и чудесни съчетания.

Богатата цветова гама при мебелите за детска стая дава възможност на всеки родител да угоди на хлапето си и да обзаведе стаята му в любимите нюанси. Шарената и ярка атмосфера е чудесна предпоставка за добро настроение и фантастични въображаеми приключения.

Не се тревожете ако се чувствате неспособни да създадете завършена визия в стаята на мъничето – спокойно можете да се възползвате от прекрасните комплекти за обзавеждане на детската. Чрез тях можете да се сдобиете с дизайнерска красива детска, на която всички ще се възхищават. И където хлапето с гордост ще кани приятели.

Благодарение на огромното и богато разнообразие от мебели за детска на пазара, както и на широкия ценови диапазон, днес всеки може да подари на детето си мечтаната стая. А това със сигурност си заслужава – много е вероятно най-милите и весели детски спомени да се родят именно в детската!