Как да си направим цветен маникюр

1
171
Добави коментар
svetla58
svetla58

След дългата зима, поглезете ноктите си с домашен маникюр и ги подгответе за лятото! Днес ще ви разкажем как да създадете уникален и дълготраен маникюр в няколко стъпки. Просто прочетете и ще разберете как.

Подготовка като от професионалист

Не вярвате, че вашият маникщр може да изглежда толкова перфектно, сящаш току що сте напуснали козметичния салон? Грешите. Благодарение на нашите съвети ще засенчите дори професионалистите в грижа за ноктите. Нека го направим!

На първо място, отстранете всички излишни остатъци от лак за нокти с подходящ препарат за отстраняване на лак. Определено изберете този, който не съдържа ацетон и е нежен към ноктите ви. След това решете как ще подготвите ноктите и кутикулите за по-нататъчна грижа. За омекотяване на кожичките и премахването им има техника за сух и мокър маникюр.

Купи лакочистител

Как правилно да подрежем кожичките?

При мокрия метод пръстите се накисват за поне 10 минути в хладка вода, при сухия метод напоявате само необходимата част. Почистете кожичките с малка четка, а отлаганията под ноктите със специална шоатула или острия край на пила за нокти. Никога не режете омекотените кожички, това може да доведе до тяхното разкъсване. Използвайте дървена или пластмасова пръчица, която е специално създадена за избутване и поддържане на кожичките.

Купи гел за премахване на кожичките около ноктите 

Купи подхранващо масло за нокти

Подгответе се за правилната дължина

Сега сменете дължината и изпилете ноктите си докато постигнете желаната форма. Кръглата форма на ноктите без никакво съчетание изглежда страхотно, но също така е и много практична- Тя отива на почти свеки тип нокти и е много естествена.

За да избегнете нацепването, по-добре не използвайте ножици за изрязване на чупливи нокти. Ако ноктите ви са твърди, изрежете ги парче по парче, за да не се напукват. Завършете финалната форма с пила за нокти. Искате ли вашият лак да издържи дълго? Обработете повърхността на ноктите си с буфер пила за нокти.

Купи комплект за нотки

Купи пила за оформяне на нокти 

Лакирайте ноктите си

Знаете ли, че не трябва да разклащате бутилката с лак, за да избегнете образуването на мехурчета вътре? Порсто я завъртете в ръцете си за секунди и съдържанието и ще се смеси. Първо използвайте основа, за да избравните неравностите по нокътната плочка. Веднага след като изсъхне, нанесете цвят. Нанесете лак на три ивици като започнете от долната част на нокътя близо до нокътното легло. Плъзнете четката от центъра напред. След това и от двете страни. Оставете слоя да изсъхне и нанесете втори за по-добро покритие (по-тъмните лакове се нуждаят от втори слой). Оставете лака отново да изсъхне. Ще постигнете максимална дълготрайност, ако използвате топ лак. 

Кои лакове са модерни?

Пастелните цветове подхождат на пролетта! Но опитайте да направите по-креативен маникюр, като използвате няколко цветови нюанса едновременно. Може да нанасяте лака за нокти постепенно, от най-светлия до най-тъмния нюанс, на зиг-заг или дори да съчетавате два комбиниращи се цвята като виолетово и розово.

Купи лак за нокти Catrice

Купи изглаждаща основа за лак Make up Revolution

Купи лак за нокти Catrice

Източник: Notino.bg