Изграждане на покрив

1
144
Добави коментар
fire19
fire19

Изграждането на нов покрив е занаят, който се упражнява дълги години, за да се достигне съвършенството на изпълнение, което всеки собственик търси. Затова във всяка бригада, във всяка фирма занимаваща се с изграждане на покриви, има незаменим екип от опитни майстори владеещи всички тънкости на занаята. В този текст конкретно няма да влизаме в детайли относно специализацията на майсторите на покриви, но ще проследим особеностите при определяне цената за изграждане на нов покрив.

Когато търсите услугата за строителство на нов покрив и обходите сайтовете на различни реномирани фирми, ще видите, че много малко от тях са установили точна цена за изграждане на покрив. Това не е никак случайно. Но преди да се върнем на ситуацията защо точно е така, трябва да споменем, че където има посочена цената на услугата строителство на нов покрив, то тя е цена на квадрат.

Защо повечето фирми не поставят цена за изграждане на покрив?

Простият отговор на този въпрос е, защото когато собствениците (поръчителите) на покрива се договарят с фирмата изпълнител, много по-реално ще разберат колко реално струва един покрив, и как това никога не съвпада с цените, които се обявяват онлайн. Изграждането на нов покрив е труд съставен от много етапни процедури и от закупуването на много материали. Обикновено нов покрив се пресмята на цена на квадрат за улеснение на собствениците и на фирмата изпълнител. Квадратните метри се използват за изчисляване на размера на определената площ на покрива. Първо се изчислява колко квадратни метра е покривът (начинът на изчисление зависи от вида покрив). След това започва изчислението на цената за квадратен метър според материалите и цената на труд.

Фирмите, които оставят ценоразпис за изграждане на нов покрив за цена на квадрат и фирмите, които работят по договаряне съвестно изпълняват своите задължения. Проблемът се случва тогава когато видите ниска цена на квадрат за изграждане на покриви. Знайте, че това или е измама, или нелоялен изпълнител иска да привлече клиенти към себе си, но след това ще предложи друга цена, или в най-лошия случай, ще изпълни това, което е обявил, но крайният резултат ще бъде с евтини материали, които ще обезсмислят спестените пари.

Има два варианта за строеж на нов покрив. Първият е при ново строителство, когато покривът се изгражда по проекта както си му е реда. Тогава цената е една. Когато обаче искате нов покрив, който да смени стария, тогава първо старата конструкция трябва да се разруши, което също струва определена цена, и чака след това да се изгради новата конструкция и върху нея да се положи новият покрив. При изграждане на покрив собствениците и изпълнителят трябва да се разберат относно материалите. По-големите фирми предлагат обикновено материалите и труда в цената на квадрат. Собствениците обаче може да искат те да закупят материалите и така да заплатят само цената на труда. При второто положение има опасност да закупите по-евтини материали, за да спестите пари, а това после пак ще се отрази на качеството на изпълнение. Когато се интересувате от услугата изграждане на нов покрив, просто започнете разговор с евентуалния изпълнител и се разберете за всички важни неща засягащи строителството на покривната конструкция. Както вие като собственик, така и фирмата изпълнител трябва да сте безкомпромисни при определянето на цената на квадрат, защото в нея не трябва да се правят икономии, а трезво и двете страни да се съгласят на тази цена, която ще доведе до професионално изпълнение и качествен резултат.
Facebook
Messenger
Email
Viber
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
Tumblr