Колко струва строеж на къща до ключ

1
391
Добави коментар
fire19
fire19

В България все още са по-популярни готварските предавания, вместо тези, които показват как се строи къща, как се купува и избира имот.

Ако тези вторите бяха приоритет за зрителите, те много ясно щяха да придобият представа колко струва строеж на къща до ключ. Още повече, те щяха да разберат каква е разликата да построите къщата сами или да използвате услугите на майстори, и подготвена строителна фирма.Когато човек задава въпроса колко струва строеж на къща до ключ, не е задължително той да го задава към строителна фирма. Напълно в реда на нещата е човек да се пита, колко ще му струва да си направи къщата сам, с помощта на опитни майстори, които обаче не са ангажирани със систематичния фирмен подход. Ето веднага едно предимство за избор на строителна фирма, която да построи къща до ключ.

Изграждането на мечтания дом винаги е предизвикателство. Първо се започва от осигуряването на бюджет и чак след това се започва с плановете за изграждане. За всеки, който няма предишен опит, може да бъде стресиращо преживяване да се справи с всичко – от проблемите на планирането, през избора на материали и доставчици, и получаването на най-доброто съотношение цена-качество.

Всеки, който някога е гледал (въпросните) телевизионни предавания за самостоятелно изграждане на къща, ще знае, че когато изграждате собствен дом и колко лесно разходите могат да нараснат и да възникнат проблеми. Когато дали всичко сами и се стремите да управлявате изграждането си, мечтата може твърде лесно да се превърне във финансов и емоционален кошмар.

Изборът да работите с компания за строеж до ключ значително намалява тези рискове и ви дава спокойствие.

Вашата мечта ще се превърне в план управляван от екип от експерти, които работят заедно по проекта, осигурявайки обединен подход. Такава организирана работа ви дава увереност, че мечтаният дом ще бъде изграден навреме и в рамките на бюджета.Строителство на къща до ключ е точно това, както звучи – това е новият дом, в който можете да завъртите ключа в ключалката и да се преместите направо. Домовете до ключ предлагат много фантастични предимства на купувачите. Тук обаче също трябва да отворим скоба. Има къщи до ключ, в които вие сте договорили с фирмата изпълнител и самото обзавеждане на дома, според интериорния дизайн, който сте избрали. Има и такива, при които завъртате ключа, влизате в апартамента и ви предстои още работа. Да обзаведете стаите според вашите изисквания, да добавите мебели, уреди, аксесоари за обзавеждане изцяло по ваш вкус.

И след всичко това, колко струва строеж на къща до ключ? Цената зависи от квадратурата и застроената площ. Зависи от вида къща, която ще се построи. Зависи от материалите, които ще изберете, зависи от цената за труда поискана от строителната фирма, зависи от политиката на фирмата за ценообразуване. 

House key on a house shaped silver keyring in the lock of a door

Определянето на цената е трудна задача и тя изисква отговорно поведение от страна на фирмата изпълнител. Повечето компании оставят цена по договаряне, но има и фирми, които определят цена за квадратен метър. Ако ще строите къща 150 квадрата просто умножавате по посочената цена, ако ще е 350 квадрата, отново умножавате по посочената сума. Фирмата изпълнител е длъжна до обясни какво ще е включено в тази сума, и какво ще трябва да се плати още за строеж на къща до ключ.