Гелови акумулатори: 5 причини за една разумна и перспективна инвестиция

1
149
Добави коментар
clashbade
clashbade

Има транспортни средства и возила, които е немислимо да бъдат захранени, освен ако не разчитат на гелови акумулатори

В съдържанието на така наречените гелови акумулатори няма толкова киселина, ако трябва да ги сравним с обикновените модели. Те обикновено намират приложение за различни транспортни морски средства, колички за придвижване на инвалиди, голф возила и т.н.

Има няколко съществени предимства, заради които са особено предпочитани и почти незаменими в някои случаи:

Херметически затворени са

Дори при спукване на резервоара геловият акумулатор няма да протече, защото има стабилна защита и е херметически затворен. Матирано стъкло стои между оловните плочи, като държи електролита и не позволява неговото разливане.

Устойчивост

Акумулаторите от този тип са устойчиви на топлина и на удари. Те се отличават с това, че не корозират, което ви предпазва от изтичане на сярна киселина. Завидната здравина на пластмасовите кутии създава гаранция, че те могат да оцелеят дори при високи температури, вибрации или сблъсъци.

Компактни и лесни за пренасяне

Такъв акумулатор спокойно може да бъде транспортиран – напълно безопасно и без затруднения. Не се изискват някакви особени мерки за сигурност, когато пренасяте батерията, било то на борда на плавателен съд или по въздух. Не се разливат, не корозират и са изцяло запечатани от всички страни.

Никакви загуби

Поддръжката при тях не е наложителна, те просто нямат нужда от такава. Акумулаторната киселина, която може да бъде освободена, е с малък обем, тоест няма да се изисква от вас да се ангажирате да тествате нивото на електролита или за загуби на вода през определен период, както често се случва поради електролизата.

Важно е обаче да знаете, че правилното зарядно устройство е ключово за работата на акумулатора. Не може да си позволите да рискувате с друго, тъй като това може да доведе до повреда или дори до окончателното му разваляне.

Постоянна експлоатация при ниски или високи температури

Гел акумулаторът може да издържи и на двете крайности – от минус 40 до над 60 градуса. Каквото и да е времето навън, може да му се наслаждавате или да извършвате предвидените си дейности, без да имате притеснения за състоянието на батерията. 

В такива случаи всеки си задава логичния въпрос дали има някакви недостатъци, които заслужават да бъдат споменати при избора на акумулатор. Ако изобщо можем да говорим за такива, те касаят по-високата цена, но тя не само е оправдана, но и напълно обяснима – първоначалната инвестиция е гаранция за дългосрочна употреба.Разгледайте изгодните оферти от https://dikar.bg, за да проучите всички възможности, подходящи за потребностите ви.

Сподели, ако ти харесва 🙂

Continue Reading