Часовникът – един мъжки аксесоар, запазил своята изисканост във времето

1
188
Добави коментар
clashbade
clashbade

Когато в представите ни изникне образа на джентълмен от миналото, ние неизменно го свързваме с притежанието на джобен часовник. Той е бил толкова стилно и скъпо притежание, че нерядко се е предавал като реликва от поколение на поколение.

Възникването на ценните устройства датира още от XVI век. Първоначално са имали повече функцията на украшение, отколкото на полезна вещ, измерваща времето. Носели са се като висулки, които в последствие са станали популярни при жените под формата на колие. През следващите два века типично мъжкият аксесоар се е радвал на голям интерес в Париж и Лондон.

Докато английският мъжки часовник се е славил със семпъл дизайн и прецизна точност, то френският е бил истинско произведение на изкуството. В края на XIX век смело навлизат ръчните часовници от чиято изработка са се възползвали и все повече жени. Постепенно са започнали да се появяват и стрелки за минутите, тъй като в първоначалните продукти такива са липсвали.

В днешно време отново можем да се порадваме на изработката на класически джобен часовник, но неговото удобство е под въпрос в сравнение с ръчните такива. Повечето мъжки часовници се характеризират с малко груб дизайн, който да изпъква на фона на физиката при силния пол. Спортните ръчни часовници се отличават с голяма устойчивост на влага, удар и прах. При тези, в които са заложени прозрачни материали, може да се видят механизмът и принципът му на работа. А до колко той символизира по–откритите личности, си остава под въпрос.

Защо мъжете обичат да носят часовници?

Часовниците разкриват много голяма част от характера на човека, който го носи и отразяват в пълна степен неговия стил. Удобството също не е за пренебрегване. Едно е да се ровите многократно по джобовете, за да извадите телефона си и да разберете колко е часа, съвсем друго е да погледнете китката си. Ако жените предпочитат да излагат на показ своите бижута, то при мъжете часовникът е техен еквивалент.

Стилният часовник, който ще бъде поднесен на ценител, с подходящо гравирано послание на него, може да бъде един от най–изисканите и запомнящи се подаръци. Това е спомен, който няма да отмине с времето и същевременно вещ, която винаги ще бъде полезна.

Изключвайки онези от вас, за които придобивката на нов мъжки часовник граничи с колекционерската страст, за всички останали аксесоарът е една неизменна част от планираното ежедневие, която издава внимание към детайлите и любовта на съвременния мъж към изисканите принадлежности.

Независимо от пола, нуждите и прищевките ви, разнообразието от устройства неизменно следящи времето заслужава вашето внимание.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook