Какво е висока кредитна оценка и как да я постигнем?

1
195
Добави коментар
clashbade
clashbade

30 Юни 2021, 11:45
362

За какво мечтаете точно сега? За нова кола? Притиска Ви нуждата от ремонт или детето иска да продължи с обучението? Можем да намерим дузина причини, поради които ни трябват още малко (или повечко) пари. За щастие, дори да не разполагаме с тях, можем да си ги набавим и да поставим началото на по-уводоволетворяващ начин на живот.

Ще попитате как? Един кредит може да бъде отговорът, а за да го получим трябва само малко да се постараем, като съответно отпускането и добрите условия по него са пряко свързани с нашата кредитна оценка.

Що е то кредитна оценка?

Едва ли са нужни сериозни разяснения, но все пак ще нахвърляме основното. Това е първото нещо, за което ще Ви проверят, когато решите да поискате своя кредит. Тя представлява своеобразна история на предишните Ви кредити, доходите и като цяло финансовото Ви състояние. Не бързайте да се паникьосвате. Ако бяхте твърде богати, нямаше да теглите пари за почивка. Компаниите знаят това и не очакват чудеса от Вас.

Въпреки това, всяка кредитна институция желае да се осведоми дали имате истински потенциал да изплатите коректно сумата. За ваш късмет има няколко начина да увеличите шансовете си за получаване на желаната сума.

Висока кредитна оценка

Банките и кредитните институции оформят Вашата оценка въз основа на редица статистически данни, част от които ще трябва да предоставите. Такива могат да бъдат Вашата възраст, семейно положение, работа и местожителство. Може да се наложи да споделите и предишните си кредити. Понякога влияние оказва и редовното плащане на режийните разходи. Всяка институция взема под внимание различни фактори, по които определя надеждността Ви като кредитополучател. За това не бива да Ви учудва възможната разлика. Има обаче няколко фактора, които се приемат добре навсякъде и могат да повишат кредитната Ви оценка.

Такива са премереното взимане на кредити. Ако Ви се случва твърде често, дори и да успявате с изплащането, пак може да си понижите оценката. В повечето случаи, банките са силно рестриктивни към кандидати с повече от 6 активни кредита. Ненавременно погасяване на месечните сметки също би могло да Ви изиграе лоша шега. Постоянният доход е едно от условията, които могат да Ви подкрепят в идеята. Това се оценява високо от всяка кредитна институция.

Ако имате предишни кредити, редовното плащане на всяка вноска е във Ваш плюс. Тези и други подобни фактори неизменно ще повишат оценката Ви, а самото ѝ получаване може да стане само за три минути и то без да предоставяте лична информация.

Вместо да гадаете, веднага последвайте линка на Кредипорт и разберете още сега какво Ви предстои.

Процедурата е лесна, бърза и надеждна. Не отлагайте мечтите си, когато те могат да се окажат толкова лесно осъществими.