MAC Prep+Prime Fix+ Lavender: Mоето мнение за най-известния фиксиращ спрей

1
172
Добави коментар

Здравейте, момичета!

Преди няколко месеца успях да се добера до продукт на МАС, въпреки затворените молове. За мен това е първият продукт на професионалната марка и го желаех от много време насам. Защо досега не съм го купила е отделен въпрос.

Славата на MAC Prep+Prime

Спреят Prep+Prime на MAC е меко казано легендарен продукт. Появява се отдавна в асортимента им и през годините формулата и характеристиките му търпят развитие. Изгледах и изчетох безкрайно много ревюта на продукта, имаше и много хвалебствени, и крайно негативни мнения, но общото такова е, че той е един наистина добър продукт.

Моят MAC Prep+Prime Fix+

Озаглавявам така абзаца, защото днес вече спреят се предлага в няколко разновидности и предназначения. В момента те са 4 – оригинална формула, с роза, с кокос и с лавандула. Аз се спрях на MAC Prep+Prime Fix+ Lavender, който от многото ревюта установих, че е най-подходящ за мазна кожа.

Състав на MAC Prep+Prime Fix+ Lavender

В състава на MAC Prep+Prime Fix+ откриваме редица успокояващи кожата съставки като екстракти лавандула, лайка, краставица и зелен чай, както и като омекотяващи и възстановяващи глицерин, кофеин, пантенол, аргинин и витамин Е. Слава Богу, ароматът му е доста деликатен, а не характерния силен за лавандуловото продукти.

Ето и пълното му съдържание:

Water\Aqua\Eau, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Ppg-26-Buteth-26, Fragrance (Parfum), Linalool, Coumarin, Limonene, Disodium Edta, Phenoxyethanol

В общи линии смятам, е съставът му е доста добър и се доближава до свойствата на грижа за кожата, отколкото на грим продукт.

Опаковка и количество

Опаковката е стандартна за спрея – матов пластмасов корпус със спрей, който се заключва в едната посока. Стилен дизайн, съответстващ на регулярните продукти на MAC. Усеща се удобно в ръката, спреят се движи плавно, не “зацепва” и не се задавя. Капачаката държи и е проверено, че не се размества при пренасяне на дълъг път.

Честно казано се израдвах повече на картонената опаковка, в която е спрея, защото за спрея с лавандула специално е лилава с бляскави частици. Ако си падате по продуктов дизайн, ще ви накефи.

Количеството продукт, което получавате е 100 мл, с усещане за повече. Икономичен е и дори при ежедневна употреба ще ви стигне за прилично дълго време.

Цената му варира между 30-40 лв.

Начин на употреба

Основното, което трябва да знаете за всички фиксиращи спрейове е да пръскате от около 30-на сантиметра от лицето си. Тук важи същото правило.

Спреят е Prep+Prime Fix+ и самото му наименование подсказва, че може да се използва и като основа, и като финиш за грима. Просто трябва да съобразите с вашите предпочитания, грим рутина и продукти.

Използвах MAC Fix+ као база за коректор, течно червило, сенки за очи, бронзър, руж и хайлайтър

Аз лично в ежедневието го ползвам преди грима. Напръсквам след слънцезащитния крем, за да изравни и подготви кожата за грим. Обикновено след него нанасям единствено коректор, който стои страхотно през целия ден и не мърда.

Когато правя по-силен грим като в Грим хороскопа, го използвам и като междинни стъпки, и като финал на грима. Какво имам предвид – като междинна стъпка използвам като напръсквам от него четките за сенки и така получавам по-добра пигментация. При употреба в края на грима го използвам с цел да фиксирам всичко, да слея всичко и да омекотя текстурите в грима.

Действие и издържливост

Тук е време да изкажа всичките си хвалби за MAC Prep+Prime Fix+. Яд ме е, че не съм го взела по-рано. Издига грима на едно по-високо ниво, като му придава максимално естествен вид върху кожата. Специално спреят с лавандула няма изявено матов финиш, а по-скоро се адаптира към кожата ви. И изглежда страхотно.

Независимо колко лек или тежък грим съм нанесла, дали съм напръскана под или над грима, спреят го прелива в кожата брилянтно. Не се влияе от текстури – пудра, крем, стои върху всичко много добре.

Съветвам ви за оптимален резултат да го полвате и като база, и като финиш.

Засъхва много бързо върху кожата и без да оставя следи, ако някъде по лицето е попаднала по-едра капчица от него.

Сенките ми не мърдат по никакъв начин през целия ден, въпреки, че имам мазен клепач. Забелязала съм единствено омазняване в Т-зоната в края на деня и на носа, където са чи стояли очилата. Въпреки това не е от тези, които напълно “замразяват” грима – ако разтъркате кожата, гримът ще се размаже.

Реално разчитам на него за всякакъв грим и за всеки повод.

Като единствен минус му пиша за самият спрей – очаквах мистът да е по-фин и ефирен, но всъщност е неравномерен и изпръсква и ситни и едри капчици. Но това не влияе върху качествата му.

Плюсове и минуси – заключение

В заключение смятам, че този продукт е отличен. Създава естествен завършек върху кожата, не дразни с аромат. Няма изсушаващо действие върху кожата и държи през целия ден. Действието му не се влияе от текстури и върху отлична работа и като праймър, и като фиксатор.

Единствените слаби страни, които мога да отбележа при него са свързани със самия мист и попадането на продукта върху кожата. Кофти е, че може да се открие единствено в специализирани магазини на МАС и че цената му най-вероятно не би била достъпна за всеки.

Вижте и статията ми за Alverde Hydro Primer – натурална база за лице, която много харесах.

https://hrisandothersweets.com/alverde-hydro-primer/

Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук, Инстаграм или Телеграм!

Целувки,

Hris