Проверка на разписание на градския транспорт

1
176
Добави коментар

Справка на виртуални табла в сайта на столичен градски транспорт

Ползващите обществения транспорт в по-големите градове на страната вече могат да организират много по-добре придвижването си в града, защото имат опцията да проверят разписанието на нужния им транспорт в сайтовете на съответните центрове. Специално по отношение на столичния градски транспорт сайтът на Центъра за градска мобилност предлага много функционалности, които са наистина удобство за ползващите услугите му.

Ако сте от друг град извън столицата, проверете на сайта на съответния оператор за наличието на разписание на превозните средства. В настоящата статия ще разгледаме опциите, които предлага сайтът на публичния транспорт в София.

Проверка на виртуални табла за градски транспорт и паркинг в сайта Sofiatraffic по долу:

Клиентите на транспортния оператор могат да направят подробна справка за маршрутната мрежа, включително и на крайградските линии. От рубриката „Виртуални табла” пък могат да потърсят конкретна спирка на вида транспорт по линията, която пътуват. След като въведете информацията в съответните полета, ще се появи миникарта с точно обозначение на търсената спирка. Допълнително от сайта ще можете да научите за промените в маршрутите; локациите на пунктовете за продажба на билети и карти; подробности за паркиране в буферните зони; транспортните оператори; данни за развитието на градския транспорт през годините; актуални новини и др.

Специално разписанието на превозните средства ще откриете в категория „Разписания и маршрути”, след като от главното меню в главата на сайта изберете „Обществен транспорт”.

Имате два варианта да проверите за времевите интервали на движение на вашия транспорт. Можете да въведете в празните полета името на интересуващата ви спирка и да изберете вида транспорт и конкретния номер – трамвай, тролейбус, автобус или метро.

Другият вариант е да посочите от менюто вляво конкретната линия, като в този случай крайградските линии са изброени отделно. Голямо удобство при тази опция е и, че най-отдолу са поместени и основни по-големи спирки в столицата, като това ви позволява бързо търсене, ако вашата спирка е сред тях. След като откриете в списъците вашата линия, просто кликвате с мишката върху нея и се отваря разписанието за движението й. Допълнително сайтът ви дава опцията да кликвате върху всеки посочен час на движение, така че да видите конкретните минути на движение на всяка спирка от маршрута на превозното средство. Всъщност самият маршрут се задава от специално поле. Кликвайки върху него, ще ви излезе прозорец с изреждане на всички спирки. За всяка спирка можете да видите и други превозни средства, които се движат по същата линия. За всяка спирка от разписанието за съответната линия вдясно има и изображение на миникарта с точното й разположение.

Сайтът има и мобилна версия, така че ще можете да проверите разписанието и през мобилното си устройство.