Посредник за внос от Китай на едро

1
221
Добави коментар
cveta80
cveta80

Какви са отделните етапи при внос от Китай?

Задание от клиента за вида стока. В тази стъпка, клиентът трябва да предостави цялата информация за вида продукти и техните спецификации. За да можем да намерим продукт на изгодна цена, който да съответства на вкуса и търсенето на нашите клиенти, ние трябва да имаме предварително подробна информация за това, което търсим.

Сорсинг на продукт по задание. В тази стъпка, ние намираме продуктите по предварително зададените от клиента изисквания, като предоставяме цялата информация и техн. характеристика за конкретният вид стока, както и MOQ и едрови цени за предварително зададени количества.

Закупуване на продукт и доставка до наш склад. В тази стъпка, ние ще закупим избраната от вас стока и ще я доставяме до наш склад. 

Инспекция на качеството.  Проверката на качеството е задължителна, тъй като когато се установят определени нередности или несъответствия със стоката, тя ще бъде върната за замяна или ремонт.

Транспортиране до пристанище и митническо освобождаване. В тази стъпка ние транзитираме стоката до най-близкото пристанище и подготвяме цялата митническа документация, за да може стоката да бъде освободена от митница и изпратена към предварително посочената дестинация.

Доставка до определено пристанище/летище/адрес. В зависимост от вашите изисквания, стоката може да бъде доставена до посочена от вас дестинация с помощта на морско карго, авио карго, експресен куриер или железопътен транспорт. 

Внос на стоката и заплащане на всички митнически разноски. При този етап, следва стоката да бъде освободена от митнически агент и да бъдат заплатени всички митнически такси и задължения ( мито, ДДС, анти дъмпингови мита). Мито се начислява върху сумата от фактурната стойност на определеният вид стока и транспортните разходи. След начисляване на мито, следва начисляване на ДДС върху крайната стойност на цялата поръчка. Ако трябва да изведем цялата сметка в едно математическо уравнение, то би изглеждало по следният начин: Крайна стойност на поръчката ви = ( фактурна стойност + транспортни разходи + застраховка) х мито х ДДС. 

Вътрешен транспорт и доставка до клиента. След като стоката бъде обмитена и освободена от митница, то тя ще бъде изпратена към склад или предварително посочен адрес от клиента.