Кога се налага основен ремонт на апартамент?

1
181
Добави коментар
fire19
fire19

Купили сте жилище и се нуждаете от съвети за основен ремонт на апартамент? Или сте просто любители на строителните дейности вкъщи? Няма значение. Тук ще намерите “извора на идеите”, които ще ви помогнат при вземането на решения, свързани с вашия дом, бъдещ такъв или недвижим имот, който ще давате под наем.

В строителната индустрия, когато стане дума за ремонт на апартамент, можем да откроим няколко вида:

Довършителни ремонтни дейности;Основен ремонт;Частичен ремонт. Във всеки случай се нуждаете от добри майстори, с адекватна и съвременна техника и с контакти.

Всеки професионалист, на първо място, е общителен. Той може да обсъди  с вас компетентно проекта и да ви ориентира с ценови диапазони, да предложи иновативни решения и да постави релевантни срокове за изпълнение. На второ място, същият професионален майстор може да ви свърже с коректни магазини за строителни материали, които да разполагат с необходимите ресурси, за да започне процеса по основен ремонт на апартамента.

Основен ремонт на апартамент се налага, когато вие сте закупили жилището на зелено и договорките са били, че ще получите недвижимото имущество с определен вид. Този вид често се свежда до мазилка, шпакловка на стените и поставена дограма, както и входна врата. Разбира се, това са междуличностни отношения, в които не искаме да вземем участие. Но в крайна сметка, ако апартаментът не е пригоден за директно нанасяне и не е по строеж до ключ, явно ще имате нужда от коректни майстори за основен ремонт на апартамент.

Друг сценарий, който изисква основен ремонт е, когато купувате обзаведен или стар апартамент на изгодна цена и просто искате да го преорганизирате и промените по ваш вкус и стил. Напълно възможна опция е да преминете към основен ремонт: да се изкърти дюшемето, да се сменят вратите, да се пребоядиса и да се сложи дори декоративна мазилка. Без значение какво ще се прави, ако променяте външния вид повече от частично – вие преминавате към основен ремонт на апартамента. Колко струва основен ремонт на апартамент?

Топ 1 от най-често задаваните въпроси и касае именно крайната цена на основения ремонт на апартамент. Е, това никой не може да каже с точност. Не е и коректно да бъде поставена и споделена цена, при положение че има редица ценообразуващи фактори и реално специалистите трябва да калкулират всичко под черта. Полезно би ви било да попитате познати, роднини и приятели колко на тях им е излязъл даденият ремонт, което би било ориентир. Ориентир, но не и фиксирана цена.

Един супер полезен съвет е да отделите поне 15-30% повече от общия бюджет, който сте вече задалили. Например, ако сте планирали да отделите 30 000 лв за основен ремонт на апартамент, то трябва да заделите по още 4 500 лв, за да сте сигурни че имате допълнителен капитал, който да влезе в употреба при необходимост. Цената на основения ремонт на апартамент зависи от площта (квадратурата), избраните от вас материали, както и от труда на майсторите. Още един важен момент е колко човека ще бъдат ангажирани реално в работния процес – дали ще бъде цяла бригада, или ще разчитате само на един майстор, който да поеме работата. Успех!