Тайните на умното почистване на мебелите у дома

1
125
Добави коментар
clashbade
clashbade

Поддържането на ред и чистота в дома, офиса или в което и да е друго помещение, изисква последователност, находчивост и време. Ако последното не ви достига, а може и просто да не ви се ангажира с тази дейност, винаги може да се възползвате от таен коз. Той се нарича професионално почистване. Но ако спадате към онези хора, чиято упоритост няма граници, може да се опитате сами да постигнете заветната цел.

Тук ще разгледаме няколко трика, които биха ни улеснили в не толкова лесната задача. Част от предизвикателствата на дома или работните помещения са мебелите. Те се използват постоянно, при това от значителен брой хора и колкото и да ги пазим, следите от нашата употреба са повече от очевидни.

Има начин да се справите с тях, следвайки тези ценни насоки:

Много от нас обичат дървените мебели. Те внасят топлина и уют на помещенията, но не се поддържат лесно. Естествените материали изискват допълнителна грижа, за да запазят своя чар за дълго.

При избледняване и захабяване на цвета успешно ще върнете предишния блясък чрез обтриване със смес от червено вино и зехтин в съотношение 1:1. Ако оригиналният цвят на дървото е светъл, използвайте бяло вместо червено вино. Веднага след процедурата минете със сух и чист парцал. След това полирайте – и готово!

Ще се сдобиете с чисто нови повърхности. Ако все пак не сте уверени в способностите или методите си, използвайте професионална помощ, за да възстановите блясъка на дома.

При кожените мебели нещата стоят малко по–различно. Освен предназначените за това продукти на пазара, можете два пъти в годината да ги намазвате с рициново масло. Ако цветът е светъл добре е да заложите на вазелин. Помнете, ще запазите тапицерията в изрядно състояние за дълго, ако мебелите не се намират пряко под климатик или други отоплителни уреди.

Много от нас обичат да използват наличните външни пространства, особено през топлите месеци. За целта сме се обзавели с удобни ратанови мебели, но и те не са вечни. За да ги предпазите от слънцето, на няколко месеца може да ги минавате с разтвор от гореща вода и сол. Нужен ви е литър вода плюс една лъжица сол. След изсъхване минете с лимоново масло.

Махагоновите придобивки могат да върнат свежестта си, ако ги натриете с бира, а йодната тинктура успешно ще прикрие драскотини и малки несъвършенства. Лакираните повърхности ще върнат своя блясък, след изтъркване с мека вълнена кърпа. Тя трябва да бъде напръскана със следна смес: равни части олио и спирт.

Това са част от хитринките, които може да приложите за обновяване на жилището си. Най–лесният и сигурен вариант е да се доверите на професионалистите. Така няма да ви се налага да приготвяте смеси, да отделяте време и да се чудите дали ще се получи.

Фирмите, специализирали в тази област, използват не само качествени препарати, но и нужната техника, благодарение на която могат да постигнат чудеса в дома.

Направете своята заявка, съобразно потребностите си на https://reflex-m.com, и се отдайте на заслужена почивка.