Хидроизолация на открита тераса – възможно ли е?

1
227
Добави коментар
fire19
fire19

Преди да пристъпим към същината на статията е хубаво да си изясним строителния термин “хидроизолация”, което ще ни помогне правилно да разберем какво представлява и в какво се състои самият процес. Хидроизолацията, както се досещате, е строителен процес, част от ремонтните дейности, който е насочен към укрепване на покриви, тераси и балкони, като не позволява пропускането на вода отгоре-надолу. В по-обобщен вид, хидроизолацията е онзи важен процес, който ще ви спести доста грижи при дъждове, снегове и бури, защото тогава влажността се увеличава, а заедно с нея и шансовете да се наводните поради климатични условия. 

Често се отправят запитвания за хидроизолация на открита тераса, което само по себе си представлява ремонт на тераса, като в процеса се използва изолационен материал, познат като фибран. Тази мембрана не позволява пропускането на вода, което е от изключително значение, защото при един силен дъжд надали ще е приятно да откриете, че терасата ви е във вода, особено ако няма изтек. Дори и да има откъде да излезе тази натрупана вода, то може да създаде неудобство на долните етажи от кооперацията или къщата. Затова ако имате възможността, инвестирайте ресурс в хидроизолация на тераса. 

Колко време отнема хидроизолацията на тераса?

Ще разгледаме два популярни въпроса, които касаят продължителността и стойността на процеса по хидроизолация на тераса. От гледна точка на времето, поставянето и изграждането на изолация на тераса с фибран е процес, който не изисква голям диапазон от време, но определено изисква умения и техника. За да бъде изпълнен в кратки срокове самия проект, трявба да работите с професионалисти, които имат добра организация на време и с подходящи техника, знания и опит ще завършат с лекота задачата. 

Разбира се, когато даваме някакви времеви рамки трябва да имаме предвид някои особености, които са супер индивидуални спрямо вашето жилище. Такива детайли са: големината на терасата и прилежащия покрив, използваните материали и сложността на проекта. Ако терасата е с много ръбове, ъгли и чупки, то ще трябва да се отдели някакво предвидено време за детайлн работа по тези елементи.

Каква е цената на хидроизолация на тераса и покрив?

Цената е крайното цифрово изражение, от което вие най-силно сигурно се вълнувате, за да можете да разпределите правилно бюджета и ресурсите си. Не напразно засягаме тук и този въпрос. Въпреки че професионалните строителни фирми получават редица запитвания за хидроизолационни услуги, някак масата от обществото все още не е свикнала с идеята за укрепване на жилището дори в най-тесен аспект и терасите остават изолирани от ремонтни дейности, дори и понякога – занемарени. Ето защо наред с идеята за разпространение на хидроизолацията на тераси, трябва да се поясни, че цената се образува на база използвани материали и  тяхното качество, както и вложения труд на специалистите. Тези два фактора пряко влияят на крайната цена, като към тях се включва и фактора площ, тоест, какво пространство трябва да бъде хидроизолирано. В крайна сметка, цената при този тип ремонти на тераси и балкони и като цяло при хидроизолацията се разпределя спрямо квадратен метър. За повече подробности и ценови оферти – потърсете вашия професионален партньор в лицето на перфектната строителна фирма!

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…