Колко ще ви струва един качествен ремонт на покрив в София?

1
177
Добави коментар
fire19
fire19

Един чест и леко неприятен проблем в София касае именно ремонтите на покриви.

Опитът на по-голямата част от строителните фирми може да потвърди, че в жилищните блокове и кооперации авариите и течовете на покриви и комини заемат значителен дял в запитванията от клиенти. Това, от една страна, се дължи на факта, че при по-големите кооперации покривното пространство е старо или неподдържано, а от друга – поради некачествено построена сграда.При всеки случай цената на ремонт на покрив не е никак малък разход за живущите, особено ако има нанесени вреди на стаите или пространствата непосредствено под покрива. Ето защо, за да бъде по-приемлива и нормална цената на ремонт на покрив е хубаво да се обръща внимание навреме, а не да скланяме глава и да си казваме “Някой друг път”. Бъдете внимателни и отговорни, защото покривът, основите и носещите стени са едни от фундаменталните елементи на всяка конструкция. Ако ще купувате апартамент или вече готова къща – обърнете внимание изключително силно върху тези компоненти.

Видове услуги и цени за ремонт на покрив

В строителната индустрия има голямо разнообразие от ремонтни дейности, които се извършват от специалисти с опит, умения и квалификация. По отношение на ремонтите на покрив може да откроим няколко основни услуги, каквито са:

Поддръжка на покрив;
Разкриване на керемиди;
Демонтаж на стара дървена скара и тенекеджийски елементи;
Полагане на пропускателна мембрана;
Полагане и монтаж на нова единична или двойна дървена скара;
Редене на керемиди с капаци;
Варосване на капаци. 

Цената на ремонт на покрив по принцип е спрямо площта или с други думи – таксуването е на база квадратни метри. Например, един пълен комплекс от ремонтни услуги, които касаят ремонт на покрив, може да варира между 15 лв/кв.м и 30 лв/кв.м. Като горната и долната граници зависят също и от това дали наемате един майстор, или цяла бригада, както и от използваните материали. Разбира се, че ако искате да смените старите керемиди ще се оскъпи заради строителните материали. 

Цената за всеки ремонт на покриви в същото време е и супер субективна или по-скоро индивидуална. Както вече стана ясно тя е с фиксирано цифрово изражение, което се умножава по квадратурата. Например, нека вземем цена от 22 лв/кв.м и вашият покрив е 89 кв.м. В този случай, умножаваме 22 по 89 (22*89), което ще е грубо 1958 лв. Казваме “грубо”, защото към тази калкулация е хубаво да се прибавят поне 10% непредвидени разходи, защото всичко е възможно да се случи по време на работния процес. Разбира се, за по-конкретни данни и точни ценови оферти ви съветваме да се консултирате с професионална фирма за ремонт на покриви в София. Отправете запитване, дайте информация за проекта и специалисти ще ви консултират по телефона, на място в офис или директно ще дойдат на оглед. Бъдете мотивирани да завършите този планиран ремонт преди началото на дъждовните сезони. Успех!