Какво да съобразим, когато избираме ПВЦ дограма

1
132
Добави коментар
pepimili
pepimili

В днешно време почти навсякъде се поставя PVC дограма. Това е оптималното решение както за новостроящи се обекти, така и за стари сгради, които имат нужда от основен ремонт. Дали новата дограма ще бъде качествена, зависи от това как ще премине процеса по избора на фирма – производител на PVC дограма, как ще се вземат мерките и как ще се изработи и монтира. PVC профилите са в множество разновидности, а вградените в тях материали, също са от значение.

С помощта на специалистите, които ще се заемат с производството и монтажа на дограмата във вашия дом, ще трябва да определите някои важни подробности като например кои прозорци ще са отваряеми. Те струват по-скъпо от неотваряемите, което принуждава доста потребители да искат повече неотварящи се прозорци.

Това впоследствие води до проблеми с почистването, затова се предвиждат отваряеми крила, от които да може да се стига до неотварящите се и да е възможно да се почистват периодично. Една от немаловажните подробности при монтаж на PVC дограма е как ще се отварят прозорците.
Различните механизми позволяват един и същ прозорец да се отваря по няколко начина, което е доста полезно при проветряването. В стойността на дограмата влиза и обкова, който ще се постави. По-евтиният обков издържа на по-малко цикли на отваряне и затваряне, което може да го оскъпи след време, когато ще трябва да се сменя.

Все пак, при ограничен бюджет и в случай, че прозорците няма да се отварят и затварят мнокогратно, би могло да се направи премерен компромис с цената на обкова. Такъв компромис в никакъв случай не може да има при PVC дограма, монтирана на партерни или първи етажи, които са застрашени от крадци.
В такъв случай противовзломният обков е задължителен, за по-голяма сигурност. Крадците са изобретателни, затова мерките, които се вземат срещу тях трябва да са добре обмислени. Висококачественият обков издържа на многократно отваряне и затваряне без да се повреди, което е много важно за натоварени офис сгради и жилища, в които живеят повече хора.

Не на последно място при избора на PVC дограма е въпроса за звуко и топлоизолацията. Звукоизолацията често е най-сериозният мотив при избора на новата дограма. Много хора са уморени от шума, който прониква в жилищата и офисите им, като им пречи да работят и почиват.
С монтажа на PVC дограма с високи шумоизолиращи качества се решава този наболял проблем, а заедно с него се получава и необходимото ниво на топлоизолация. За тази цел се избират подходящи стъкла, които да имат нужните качества.

В последно време се появяват много варианти за остъкляване, като К-стъкло и други, произведени по модерни технологии стъкла, спиращи горещината и студа. Стъклопакетите, ползвани при производството на PVC дограма до голяма степен оказват влияние върху крайната цена.
За да получите една добра услуга и да се радвате на перфектна дограма години наред, най-важното е, да ангажирате добра и коректна фирма, която да работи във ваш интерес от вземането на мерките, до завършването на работата.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари