Ако зодиите бяха летни коктейли ( част III)

1
114
Добави коментар
svetla58
svetla58

Понякога решението за перфектния коктейл, който да отпиете в топла лятна вечер, може да бъде труден избор. Бихте предпочели свеж коктейл или да се насладите на сладък и пикантен вкус? Обичате ли да експериментирате с нови неща или винаги се фокусирате върху простотата и класиката?

Звездите могат да помогнат, за да изберем идеалния коктейл въз основа на вашата зодия. Нека видим летните коктейли, които най -добре подхождат на всеки знак и да сложим край на чуденето.

 

Скорпион – Палома

Създаден в Мексико,  сред ярки цветове и хаос, той е много свежа и приповдигаща напитка, за леко пикантни вечери. Контрастът между невинността на името на тази напитка (което означава „гълъб“) и усещанията, които тя предава, се оказва правилният избор, когато имате нужда от екзотичния и вкусен тласък на текила, сол и грейпфрут. 

5 cl текила; 1,5 cl сок от лайм; 9 cl сок от грейпфрут; щипка сол.

Стрелец- Писко сауър

Все още малко известен, Писко е коктейл, чието раждане все още се оспорва между Перу и Чили. Може да изглежда кисел, но не е, а ако добавите белтъка, ще имате и вкусна пяна, към която можете да добавите две капки ангостура – за по -силен вкус – или да поръсите с канела, за тези, които имат нужда от сладост.

Съставки:

4,5 cl Pisco; 3 cl лимонов сок; 2 cl захарен сироп; 1 белтък; 2 капки ангостура или капка канела.

Козирог – Гимлет

Точно като изключително популярния Джин Тоник, Гимлет е роден с медицинско предназначение за спасяването на британските моряци по времето на Кралския флот. Джин и лайм, за да подсилят душата и тялото, да утолят жаждата и да преодолеят дори страха от това, което неизвестното, скрито сред морските вълни, може да крие. 

Съставки:

6 cl джин; 3 cl лайм сърдечен или 1,5 cl сок от лайм; 2 cl захарен сироп.

Водолей – Бял Руснак

Един от най -вкусните и известни коктейли е Белият Руснак. От всички, които включват добавена бита сметана, този със сигурност е най -свежият. Може да го консумирате вместо десерт (или дори заедно с десерта). Докато отпивате, ще се пренесете в двор на руски благородници, между богатството и престижа.

Съставки:

5 cl водка; 2 cl ликьор за кафе; 2 cl бита сметана.

Риби – Жълта птица

Необичаен коктейл на пръв поглед, но след като го опитате усещате кислината и  аромата ще ви завладеят, благодарение на необичайната комбинация от карибски ром и ликьора от Ливорно, роден в края на 19 век.

Съставки:

3 cl бял ром; 1,5 cl ликьор Galliano; 1,5 cl тройна секунда; 1,5 cl лимонов сок.

 

Купи комплект за коктейли

Купи чаша за коктейл

Купи комплект 4 чаши за коктейл

Купи шейкър 

 

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари