Най-добрите водолазни часовници

1
177
Добави коментар
angels82
angels82

„Когато животът на мъжа зависи от часовника му, има шанс той да носи Rolex.“ Първият ред от рекламата на Rolex за Submariner от 1969 г. може да изглежда като прекалено драматична декларация, но идва от уникална истина. За тези, които се осмеляват да изследват дълбочините на океана, часовниците за водолази са от съществено значение.

Дори в днешно време, независимо дали са предназначени за дълбокото, тъмно море или не, часовниците за водолази запазват духа на приключенията. Чистотата на смелия им дизайн е узряла в емблематична естетика. Съчетани с издръжливост като никой друг, водолазните часовници не само са издържали изпитанието на времето, но са го направили със стил. Както се казва, ако е достатъчно добро за Джеймс Бонд …

В това ръководство ще разгледаме какво определя часовника на водолазите, историята зад тях и как да изберете този, който е най-подходящ за вас. По-долу ще ви представим нашия избор за най-добрите водолазни часовници, но ако не сте готови да изберете вашия водолазен часовник, първо прочетете нашия наръчник по-надолу в статията.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара. За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Разгледайте и останалите предложения тук

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ВОДОЛАЗНИТЕ ЧАСОВНИЦИ?

Огромен и безмилостен, океанът е толкова опасен, колкото и красив. И гмуркането в него не е за хора със слаби сърца. Тези, които се стремят към подводни проучвания, трябва да знаят колко дълго са били под вода, както и колко кислород им остава. Две основни функции, които помагат за многото необходими животоспасяващи изчисления. Преди дните на компютрите за гмуркане, тези времена бяха направени с часовник за гмуркане.

Преди всичко, водолазният часовник е практичен часовник. Светещ циферблат с висок контраст позволява на потребителите да го четат ясно, което е от съществено значение при плуване в тъмните води на морето или океана. Също толкова полезно, въртящият се панел може да се използва за проследяване на времето за гмуркане и уведомяване на потребителя кога е време да изплува отново.

Трябва да се отбележи обаче, че притежаването на водолазен часовник не е само за гмуркачите сред нас. Въпреки че първоначално са били предназначени за тези, които предприемат смели занимания, по -голямата част от хората, които купуват водолазен часовник, няма да имат намерение да преминават с него в дълбините на океана.

По-скоро здравата естетика и представата за безстрашие превърнаха водолазния часовник в нещо, което трябва да имат както търсачите на силни усещания, така и колекционерите на часовници.

ИСТОРИЯТА НА ВОДОЛАЗНИТЕ ЧАСОВНИЦИ

Произходът на часовника за водолази започва през 1926 г. с Rolex. Основателят на компанията, Ханс Уилсдорф, подаде патент за Oyster, който беше първият в света водоустойчив и прахоустойчив часовник благодарение на херметически запечатания си корпус. Той беше увенчан с подвиг на иновация и създаде прецедент за часовници, които бяха в състояние да издържат на вода.

Скоро OMEGA последва примера и пусна Marine през 1932 г. Това беше първият в света водолазен часовник, който се предлага в търговската мрежа и постигна незабавен успех. Патентованият двоен калъф е запечатан с корк, което помага да се предпази водата от корпуса на часовника.

Малко преди избухването на Втората световна война италианският кралски флот възложи на Panerai да разработи водоустойчив часовник. Прототипите, които те разработиха, се считат за план за водолазни часовници, тъй като включват много от стандартните функции, които виждаме и днес.

През 50-те години на миналия век популярността на гмуркането като спорт за развлечение нараства благодарение на изобретението на Aqua-Lung. Това беше автономен подводен дихателен апарат (SCUBA) и позволяваше по-лесно да се извършват както търговски, така и развлекателни гмуркания.

Тъй като толкова много хора сега се наслаждават на гмуркането, стана очевидно, че е необходимо предпазно устройство. Нещо, което да проследи колко дълго водолазът е бил под вода, колко кислород е останал в бутилката му и да се изчислят декомпресионните спирания. Всичко това може да направи разликата между живота и смъртта. И така, водолазният часовник пое мантията за задоволяване на такива нужди.

През тази ера Rolex дебютира на Submariner, а Breitling демонстрира своя Superocean. И тъй като двама титани от индустрията правят прогресивни вълни, не беше изненадващо, че производителите на луксозни часовници като цяло започнаха да прокарват техническите граници на възможното за часовниците. Напредъкът в по-дълбоки оценки на водоустойчивост, по-иновативни материали и по-здрав дизайн доведе до това водолазният часовник да е такъв, какъвто го познаваме днес.

Разбира се, малко холивудски блясък и британски сарториален стил също не вредят, когато става въпрос за потвърждаване на стил на часовник като емблематичен. Във филма Goldfinger от 1964 г. Джеймс Бонд на актьора Шон Конъри носеше Rolex Submariner 6538 Big Crown заедно с белия си смокинг. Този външен вид наистина потвърди часовника на водолазите като избор на часовник за тези, които предприемат авантюристични подвизи, но все пак искат да останат модерни.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ВОДОЛАЗНИТЕ ЧАСОВНИЦИ

Първоначално публикувана през 80 -те години и последно актуализирана през 2018 г., Международната организация по стандартизация създаде набор от стандарти за всички водолазни часовници. ISO 6425 очертава, че за да бъдат наречени водолазни часовници, те трябва да:

Имат минимална водоустойчивост най-малко 100 m. Разполагат със защитена измервателна система, която показва времето за гмуркане. Осигуряват четливост на времето, рамката и секундната стрелка на разстояние от 25 см на тъмно. Бъдат антимагнитни, удароустойчиви, устойчиви на солена вода и надеждни под вода. Разгледайте по-подробно тези ISO стандарти и допълнителни функции: УСТОЙЧИВОСТ НА ВОДА

Водолазният часовник трябва да е водоустойчив на поне 100 метра, което го прави подходящ за плуване, гмуркане с шнорхел и водни спортове. Степента на водоустойчивост от 200 м означава, че вашият часовник може да се използва по време на гмуркане. 300 м+ е професионално ниво, което означава, че часовникът е подходящ за използване при дълбоководно гмуркане. Всеки часовник идва с водоустойчивост и ще бъде безопасен за работа само в посочените дълбочини.

СВЕТЛИНЕН ЦИФЕРБЛАТ

Поради липсата на светлина в океана, часовникът, който е лесен за четене, докато е под вода, е наложителен. ISO 6425 изисква водолазният часовник да може да се чете на тъмно на разстояние 25 см. Следователно светещите стрелки и маркери са ключова характеристика.

ВЪРТЯЩ СЕ ЦИФЕРБЛАТ

Рамката предоставя информация за това колко дълго водолаз е под вода и при някои модели дълбочината, на която се намират в момента. Тази функционалност се постига чрез завъртане на рамката, подреждане на показалеца с минутната стрелка, преди да влезете във водата. След това минутната стрелка ще се движи, илюстрирайки продължителността на времето.

КЛАПАН ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ХЕЛИЙ

Въпреки че не е функция, която е включена във всеки часовник за гмуркачи, това е нещо, което е от решаващо значение, ако желаещият реши да ходи на дълбоководно гмуркане. Клапанът позволява освобождаването на хванат хелий, което може да се случи по време на продължителни периоди от престоя на големи дълбочини.

ИЗДРЪЖЛИВА КАИШКА

Каишките от неръждаема стомана или гума ще издържат на натиск, слънчева светлина, влажност и морска вода. Поради това те са най -подходящите каишки за водолазен часовник.

ИЗДРЪЖЛИВ МАТЕРИАЛ НА КОРПУСА

Часовниците за водолази вероятно ще бъдат под солена вода за продължителни периоди от време. Корпусът, който е достатъчно здрав, за да защити часовника и да предотврати навлизането на вода вътре, е от решаващо значение.

ИЗБОР НА ПРАВИЛНИЯ ВОДОЛАЗЕН ЧАСОВНИК

Няма две мнения за това, водолазните часовници са големи. Така че, ако търсите нещо по-елегантно или по-фино, часовникът за рокля е може би по-добър вариант. Има обаче причина популярността на водолазните часовници не само да се запазва, но да и нараства. Класическият им стил и приключенското излъчване създават примамлива привлекателност.

Часовниците за водолази изглеждат фантастично с почти всяко облекло и могат да се носят ежедневно. Поради естеството на използването им, те по своята същност са по-спортни от другите часовници и се съчетават добре на спортни и ежедневни облекла. Те обаче са универсални и могат да бъдат оформени с бизнес-ежедневни и бизнес-официални тоалети.

Когато става въпрос за избор на луксозен часовник, има някои основни принципи. Отделете време, за да разберете точно какви функции и функционалности искате или имате нужда от вашия часовник. От това можете също да решите бюджета си и да започнете да проучвате марките и моделите, които предизвикват интереса ви.

Подобно ревю: Най-добрите часовници с диаманти