Какво включва една качествена поправка на покрив?

1
127
Добави коментар
fire19
fire19

Всеки пита разнообразни въпроси, свързани с ремонтите на покриви: колко струва, колко време отнема, кога се предприема и т.н.

Но знаете ли, че има и различни особености в поправката на покрив? Например, покривът на къщата на съседа ви може да има нужда от водоустойчива мембрана и хидроизолация, докато при вас може да се налага основен ремонт на покрив с нови керемиди, нови дървени скари, хидроизолация и комин. Ето защо е базисна стъпка да се определи чрез оглед и консултация какво точно трябва да се направи при вашия случай. Има няколко основни етапа, които са задължителни за всеки ремонт или поправка на покрив. На първо място, разбира се, е огледът на терена. Тук се определят: вида на покрива, необходимите мерки, строителни материали, времетраене и бюджет. На второ място, е важно да се избере конкретен сезон (момент), в който да се започне ремонтна дейност според климатичните условия. След това се преминава към същинската част. 

Елементи на ремонта на покрив

За да имате съвкупно цялата нужна информация, вижте какво може да очаквате, ако се наложи да предприемете поправка на покрив. Има различни случаи, в които майсторите могат да превърнат старите основи в чисто нов, завършен вид. Но строителните дейности винаги могат да ни изненадат. Така и в този случай, когато става дума за ремонт на покрив може да се имат предвид различни дейности като:

Ремонт на покрив с използване на старите керемиди;Ремонт, при който се използват нови капаци и керемиди;Сваляне на стар и изграждане на нов покрив с различни попове;Хидроизолация на покрив с и без посипка;Демонтаж и монтаж на дървена скара;Подмяна на водосточни тръби;Подмяна и монтаж на улуци;Монтаж на конструкция; Монтиране на прозорци (ако има такива) и др.

Както сами виждате има голямо разнообразие от дейности в областта на ремонтите на покриви. Всичко това е комплексно и индивидуално. Тоест, ако имате нужда само от хидроизолация – търсите коректна фирма само за хидроизолация и ако всичко останало е наред, то ще се разминете само с този ремонт. Но консултацията със специалист остава задължителна. Не пренебрегвайте този момент, защото точният майстор може да открие проблеми, които в по-нататъшен етап да бъдат пагубни за дома и джоба ви. 

План на ремонт на покрив

Всяко нещо изисква поне минимален план, по който да се ръководи. При подмяната на покрив или при един основен негов ремонт специалистите винаги изграждат схема за действие. Това е необходимо, дори с цел да се забави старта на процеса по ремонтиране, защото както вие ще имате яснота какво ще се прави, така и майсторите ще знаят как последователно да задвижват ремонта на покрив.По принцип подмяната на покрив е с приоритет, защото е фундаментална част от къщата и не е удачно да стои дълго време открита. Именно поради тази причина повечето коректни строителни фирми се мобилизират по-бързо и навреме да изпълняват такъв тип проекти. Отправете запитване и изберете правилните специалисти за вас!