Как да изберете подходящите майстори за груб строеж?

1
196
Добави коментар
fire19
fire19

Строежът на нов дом или бизнес проект винаги се оказва доста интересно приключение.

Наричаме го така, защото – от една страна, винаги изникват някакви не планувани неща за решаване, а от друга – крайните резултати винаги си заслужават и носят хем доволство, хем мотивация за следващ проект. Днес има редица проекти обаче които стоят на едно място, без особен прогрес в своето развитие и краят въобще не се вижда. Това е неприятен за инвеститора момент, защото означава, че или не е попаднал на правилните майстори, или средствата са през изчерпване. А, знаете ли, че точно този недостиг на финансов ресурс понякога е провокиран от неправилно управление на бюджета? Най-вероятно сте подозирали, но сте избягвали директно отговора на този въпрос. До неправилно разпределение на средствата се стига тогава, когато просто не се е упражнявал коректно контрол над строителния процес или не сте работили с правилните майстори за груб строеж. Ето защо трябва да ви е с приоритет техният правилен подбор, селекция и последващ избор за съвместна работа. Ще споделим с вас полезни практики при точно този избор на компетентни майстори за строителство на  груб строеж. Обърнете внимание на следните показатели, за да си спестите лутане из многото алтернативи на пазара.

Отзиви от клиенти

Не подценявайте силата на обратната връзка. Ако търсите надежден изпълнител на груб строеж на добра цена – задължително обърнете внимание на ревютата, оставени от клиенти. Каквото и да пише в сайта, то трябва да бъде потвърдено от мнението на онези, които в крайна сметка заплащат за строителните услуги и са станали свидетели на крайните резултати. Трябват ви не повече от 20 минути за проучване, за да разберете дали дадената строителна фирма разполага с достатъчно доводи да бъде определяна като такава. Въпреки че в България все още не е тенденция да се оставят коментари и обратна връзка, то можете винаги да се допитате до познати и приятели, за да получите и по-обективно традиционно мнение. Грубият строеж е прекалено нишов за подобен тип отзиви, но все пак ако една фирма е модерна, ще знае как да ви привлече със социално присъствие в интернет.

Комуникация с екипа

Обезателно се възползвайте от консултация, ако се предлага като услуга, защото в процеса на комуникация ще разберете дали с тези майстори за груб строеж ще можете да се партнирате. Иначе казано – ако говорите и намерите все пак общ език, значи са правилните хора за вашия проект. Подгответе въпроси, чиито отговори ще ви дадат храна за размисъл, т.е. попитайте за времеви срокове, материали, услуги, логистика на материалите, преференциални цени, договори и клаузи и разбира се – помолете за портфолио или завършени проекти. Имайки визуална представа – ще ви е по-лесно да прецените дали ви допада начина на изпълнение на проектите, или търсите нещо друго.

Опит и умения

Когато търсите перфектните майстори за груб строеж обърнете внимание на опита и уменията. Попитайте за квалификации, без да се натрапвате директно. Проучете от колко време предлагат тези услуги в строителната индустрия и в процеса на разговор ще усетите дали са правилните хора. Няма как да се разминете от комуникацията, защото тук е момента, в който може да попитате и за цени за груб строеж на квадрат. Тъй като това е доста често срещана дилема: на квадратура ли се плаща, или на час. Обърнете внимание и на тези особености.