Перфектната еднофамилна къща – строителство до ключ

1
208
Добави коментар
fire19
fire19

Кой не иска да живее в просторна къща някъде около града, с перфетна локация и стратегическо положение?

Без значение дали сте любител на лукса или предпочитате по-семпли и спретната дизайни, с достатъчно функционалности – строеж до ключ е вашето решение. С няколко думи, когато сте вече решение за тази крачква и искате да преминете към строителство на еднофамилна къща, то можете комплексно да зявите услуга “до ключ”, която се изразява в цялостно строителство на вашия мечтан дом: от изкопните дейности до ключа, който ще ви се даде в края на проекта. Тоест, тук гласувате доверие на една строителна фирма, с доказано добри проекти, да построи еднофамилната ви къща според вашите изисквания, нужди и вкус. В строежа до ключ могат да бъдат включени различни строителни, ремонтни и довършителни дейности, които да бъдат обединени по специфичен начин, за да са подходящи за вашия бъдещ дом. Тук се включват всички особености на грубия строеж, преминава се към довършителните работи и се стига до интериора и обзавеждането. Да, има и такива възможности, стига да се направи качествено техническо задание, в което да са описани конкретно вашите искания и предпочитания.

Защо да изберете строителство до ключ?

Лесно може да се отговори на този въпрос. Първо, избирайки да инвестирате в строеж на еднофамилна къща до ключ – вие си спестявате страшно много време от търсене на майстори за всеки етап от строежа. Тоест, ще имате вашите хора, работещи конкретно по вашия проект, според заданието и споразуменията. Второ, пестите не само време, а и средства, защото при такива големи проекти винаги може да се коментира крайната цена и тя да бъде направена специално за вашия проект. Трето, всяка коректна строителна фирма ще ви отдели време за документалната част, в която законно ще бъдат описани всички детайли по строежа на вашата еднофамилна къща. И не на последно място – прекрасно е, докато си вършите вашите неща и задачи – къщата ви да се строи и вие да не се занимавате с излишни нерви и разправии. Как звучи? Перфектно, според мен. .

На какво да обърнете внимание

Изборът на точната строителна фирма може да отнеме малко повече време, защото трябва да проучите и да селектирате няколко компании, които са с добра бизнес репутация. След това е хубаво да проведете разговор с техните експерти, а по възможност дори да бъде консултация и оглед на терен. Говорете за времевите срокове не само на самия проект, а и до колко време ще изготвят 3D план на еднофамилната къща и кога ще се задвижи работният процес. Общо взето, носете тефтер и химикал, за да записвате важните точки от разговора и винаги изисквайте комуникацията да я има записана някъде “черно на бяло”, за да не се изгуби в пространството и времето. Колкото и перфектна да е строителната фирма, вие също трябва да бъдете – да кажем – проактивни. В този ред на мисли е за предпочитане да задавате коректно въпросите си, да не се стресирате и да не очаквате имение за 3 000 000 лв, ако бюджетът е 150 000 лв. Бъдете обективни, реалистично настроени и търпеливи – така с правилната строителна фирма ще имате мечтания дом до 2 години.