Плюсове от външна изолация на къща от опитен майстор

1
180
Добави коментар
fire19
fire19

Обмисляте поставянето на външна изолация?

Ето какво трябва да знаете на първо време. Изолационният материал представлява плоскости с разлини размери (по стандарт), които се слагат от външната страна на къщата/ жилището и играят важна роля в топлинния поток. Благодарение на състава и предназначението – изолацията задържа въздух, като в същото време помага при запазването на топлината вкъщи през студените месеци, а през лятото предпазва от силните топлинни вълни. Повечето хора смятат, че изолацията е само за да предпазва от студ. Тя обаче има и много други цели. Тя също така задържа хладния въздух през лятото и блокира лъчистата топлина, шума, праха и алергените. Съществуват и различни видове изолация в зависимост от това какви са вашите нужди. Външната изолация е задължителна, ако искате да имате един икономичен дом, както и красив екстериор. Нека си поговорим повече за този строителен материал. 

Видове външна изолация на къща

Съществуват три начина за изолиране на външната страна на къщата: с традиционна изолация, изолация от твърда пяна и отразяваща изолация. Изолирането на къщата е от съществено значение за комфорта и безопасността на вашето семейство. Изолацията е от решаващо значение и за намаляване на разходите за енергия и за опазване на околната среда. Различните видове външна изолация, както и техните предимства и недостатъци, могат да затруднят вземането на решение, но все пак може винаги да се обърнете към коректен майстор с опит в поставянето на външна изолация на къща.Традиционната изолация се предлага на рула и обикновено се състои от вата от фибростъкло или памучна фланела. Тя може да се монтира, като се разгъне на руло и се прибере зад сайдинга. Тя осигурява достатъчна R-стойност, за да предотврати изтичането на топлина през стените, но не е толкова ефективна за спиране на въздушната инфилтрация, колкото пяната или фолиото.

Изолацията от твърда пяна е по-скъпа от традиционната изолация, но високата ѝ R-стойност я прави отличен избор за енергийна ефективност. Пяната обикновено се предлага на панели, които могат да се монтират като гипсокартон и осигуряват непрекъснат защитен слой срещу въздушна инфилтрация.Рефлекторната изолация е вид изолация, която отразява топлината обратно в помещението. Тя може да се монтира както в нови, така и в стари жилища според проекта и вашите нужди. Тя елиминира натрупването на въздух и влага, предотвратява развитието на мухъл и плесен и намалява консумацията на енергия във вашия дом. Ползи от външна изолация

Можем много обширно да си говорим за ползите от външна изолация на къщата или кооперацията. Без значение от имота, не пестете средства, а инвестирайте в поставяне на топлоизолация, която буквално ще преобърне представите ви за уютен дом. Ето някои ползи от външната изолация:

Намаляване на разходите за електроенергия;Повишаване на комфорта;Чудесен начин за саниране на къща;Намаляване на въглеродните емисии;Подобряване на качеството на въздуха;Изолира шума и неприятните звукове;Предпазва от разрушаване на мазилката и стените;Предпазва от влага.

Вие бихте ли инвестирали средства във външа изолация? Ако сте склонни да го направите, то отделете време да проучите коректни фирми на пазара, които качествено ще ви положат изолация на дома, както и се допитайте за алтернативите по отношение на материалите и цените им. Стискаме палци и успех с мисия “Нов дом – по-малко сметки за ток”.