Колко струва груб строеж на къща и може ли да се строи до ключ?

1
211
Добави коментар
fire19
fire19

Здравей! И ти попадна тук, защото сигурно търсиш отговор на един важен, финансов въпрос – “Колко струва груб строеж на къща или строеж на къща до ключ?”.

Някой в края на краищата може ли даде конкретна цифра? Най-вероятно не. То не би било резонно да се дават такива данни в интернет пространството, защото на първо място, всеки проект е супер индивидуален. Не е едно и също, ако говорим за строеж на къща с проект за 1 000 000 лв и такъв с по-скромен бюджет от 100 000 лв. Нали така? Тук става дума за различни площ, проект, дизайн, материали, труд и инвестиции.Как обаче да ви дадем поне ориентир по отношение на цената за груб строеж на къща? Има начини и затова сте на правилното място. Също така е важно да се разграничи: груб строеж на къща включва комплексен набор от строителни услуги, които имат фундаментално значение, но обезателно това не означава, че говорим за строеж на къща до ключ. При вариант №1 – бюджетът е голям, но не бобмастичен. А при вариант №2 – се включва както грубият строеж, така и всички довършителни неща, че накрая да си получите ключа за влизане в новото жилище.

Определете бюджет, на първо време. При строителство на къща до ключ най-вероятно трябва да сте си подготвили едно не малко шестцифрено число. Фундаментите, изкопните дейности, проектирането и документалната част са онези компоненти от грубия строеж на къща, които поемат най-много бюджет.

Но когато става дума за строеж на къща до ключ – то имайте предвид няколко неща. Къща “до ключ” е къща, която е готова за обитаване. Такива домове често се продават напълно обзаведени с уредите в тях. Някои от тях може да изискват допълнителни финансови инвестиции, за да станат обитаеми. За да се калкулира правилно бюджета, може да се допитате до майстори за груб строеж, които да ви дадат ориентировъчни цени.

От груб строеж – до нова къща “до ключ”

Ако се чудите дали едното е резултат от другото – правилно мислите. Ако сте предприели груб строеж на къща, то във времето (спрямо средставата) може да реализирате проект на строеж на къща до ключ. Какво обаче ви трябва?На първо място, коректна и професионална фирма за строеж на къща, която да има опитът да ви предостави топ качество и перфектна консултация. Изисквайте задължително проект и последователност на работа. Това ви гарантира, че процесите ще са организирани и вие като собственик и инвеститор ще знаете кое след кое следва и какво трябва да се направи. На второ място, винаги прогнозирайте. Опитайте се да сте с едни гърди напред при строежа. С други думи, гледайте тенденциите, начина на работа и се допитвайте до фирмата изпълнител. Също много важно в процеса на груб строеж на къща е да се определи какви материали ще се използват. Тук е моментът да разпределите коректно пари за по-качествени материали, за да сте сигурни в дългосрочното спокойствие и живот в имота. Запомнете, че всеки груб строеж може с времето и с правилен инвестиционен план да се превърне в проект за строеж на къща до ключ. Когато имате здрави, качествено направени основи и първичен вид – то лесно може да се пристъпи към довършителните ремонтни дейности, които ще направят новия ви дом едно уютно, стилно и функционално място за вас и вашето семейство.