5 грешки, който се допускат при избор на компания за почистване

1
160
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

В бързането си да намери удобна за ползване услуга, човек може да допусне доста грешки и да попадне на недобронамерена услуга за почистване на домове или офиси. Това често води до недоволство, рекламации, главоболия и неприятности, които могат да бъдат избегнати доста лесно.

За това ние от Zoom-Clean.eu се наехме да направим кратък наръчник за 5-те най-често срещани грешки при избор на компания за почистване в голям град.

1. Не се прави проверка на тяхната репутация

Най-често срещаната грешка, е че не правим щателна проверка на репутацията на самата фирма, а просто се обаждаме. Това може да е заради липсата на време, това, че не ни се занимава, или че просто не разбираме какво и къде да търсим.

Важно е да се направи бърза проверка на мнения на клиенти на фирмата, като по този начин ще установим две неща – от колко време фирмата работи в този бранш, и дали хората са реално доволни от техните услуги. В интернет има много места, където можете да проверите за мнения, като най-доброто често са форумите.

2. Гледа се цената, а не качеството

Ценовия пазар в България е напълно разбираем, особено имайки предвид колко е ниско нивото на средния доход в страната. Това кара много хора да търсят възможно най-евтиното, но както те бързо осъзнават – евтиното често излиза скъпо.

Когато гледаме цена, реално виждаме самооценката на труда на един специалист – ако той уважа труда си, той ще го цени по-високо и следователно ще се старае повече. Ако цената е ниска, има голяма вероятност да получите незадоволителни резултати, а това да изиска повторно почистване.

3. Избираме прекалено бързо – нужна е по-щателна проверка

Много от проблемите при избор на услуги за почистване, идват при прекалено бързане. Отново, това е разбираемо, особено ако имате проблем и искате да намерите бързо решение за него.

Но в стремежа си да се справим светкавично с нещо неприятно, ние доста бързо можем да си навлечем други, непредвидени, неприятности. Проверявайте по-добре какво предлагат услугите, от колко време оперират, дали присъстват в търговския регистър, под какво име и т.н.

4. Не избираме абонаментна услуга, а еднократна

Абонаментните услуги предлагат огромно предимство за потребителите от две гледни точки – от парична и качествена гледна точка. Еднократното почистване може да постигне добри резултати, но както всеки живеещ в голям град може да потвърди, тези резултати не траят дълго време.

Важно е компанията за почистване да предлага редовно почистване на намалена цена, тъй като това ще покаже наличност на персонал, професионализъм и постоянство. Относно спестяването на средства – редовното почистване прави всяка следваща сесия по-кратка, тъй като натрупаната мръсотия е по-малко.

5. Не проверяваме каталога на техните услуги

Това да се провери каталог на услуги, на която и да е компания ще покаже това колко разнообразие имат те. Разнообразието само по себе си не е показател на професионализъм, но може да е реално отражение на екипът на фирмата към тяхната професия.

Ако предлагат специализирани услуги, това означава, че са инвестирали време и усилия в усъвършенстване на основните неща и вече започват разширяване и задълбочаване в конкретни сфери.

Добър пример за това сме ние – нашите услуги са основани на сериозна теоретична подготовка за различните петна и правилните и безопасни начини за тяхното отстраняване.