5 полезни съвета при наемане на вишка с телескоп

1
147
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Вишките са изключително полезен инструмент, които могат да се ползва по много предназначение. Вишките с телескоп са най-близките по функционалност до крановете, което е и причината да са едни от най-търсените продукти за наемане от нашия автопарк с вишки, но има няколко основни неща, което е добре да знаете по време на наемане.

Кога се ползват телескопичните вишки най-често

Подобен вид вишки виждат приложение най-често, когато вертикалното издигане на над 300 килограма е необходимо. Това може да включва оборудване, екипировка, рекламен надпис, персонал или инструменти за работа – предимството на този вид модели, е че могат да се управляват от основната платформа, и че не е нужно да има човек в коша, за да се работи с него.

Имайте предвид обекта и неговите особености

При избор на вишка е важно да съобразим точно на коя се спираме спрямо особеностите на обекта. Тези особености могат да включват много неща, но най-основните биват:

Нужната достижима височина; Достъпност на вишката до желаното място; Пешеходни пътеки и шахти; Характер на терена – пясък, асфалт, павета; Козирки на входове, чупки на сгради и обособяване на работна площ.

Всички тези, и много други фактори, ще определят това дали ще имате полза от телескопична вишка, или ви трябва друга, която има по-голям хоризонтален капацитет. Когато е възможно да се позиционира машината в близост до фасадата, на която ще се работи, телескопичната вишка ще е повече от достатъчна.

Предвидете товарните ви нужди

Всяка машина, дори индустриалните кранове, имат своя товароносителен капацитет и това важи за нашите вишки. От Zoom-Clean.eu не окуражаваме претоварването на каквото и да е оборудване, за това и следим внимателно как и за какво се ползват нашите вишки под наем.

Когато избирате телескопична вишка е важно да пресметнете товара, които искате да вдигнете наведнъж, като той може да включва персонал + инструменти, само инструменти, рекламен надпис, стъклопаркет и прочее.

Конкретната товароносимост на нашите телескопични вишки е 280 килограма, като наетият оператор ще следи за спазването на този лимит.

Обърнете внимание на височината, на която ще се работи

Височината на работа има огромно значение относно това какъв клас телескопична вишка ще ви е необходима. По-добре е оперативната височина на една наета машина да надвишава изискванията на проекта, отколкото да се наложи подмяна на оборудване докато тече времето за работа.

За да сте сигурни, че сте наели правилната машина, е желателно предварително да се измери максималната височина, на която ще се работи, най-точно става с лазерна ролетка. Замерванията се правят от мястото, където ще бъде позиционирана вишката – така ще получите най-точна представа от какво имате нужда.

Квалификация за управление на вишка от този клас

Няма как да се управлява вишка без оператора й да има успешно преминат курс за управление на машина от този клас. Класовете на различните вишки се определят от тяхната височина и вид платформа – този конкретен вид вишки с телескоп са от класа 22 метрови.

Шофьора на вишката, които ще бъде изпратен с машината разполага с лиценз за управление на конкретната машина и може да ви асистира, ако вие не разполагате с подобаващите документи. Препоръчително е информацията за наличие на книжка за управление да бъде предадена при наемане на машината, за да можем да предвидим квалифициран оператор.

Безопасност при управление

Макар и да я споменаваме последно,ние от ZOOM-CLEAN.EU считаме че безопасността при работа с каквото и да е подемно оборудване е изключително важна. От наша страна, ние полагаме всички усилия, за да ви гарантираме възможно най-безопасната околна среда, такъв е и инструктажа за всички наши оператори.

Най-основното нещо, при вишките е те да са стабилизирани правилно и да не се претоварват. След това се следи за лошо време, силни ветрове и височината на която е разпъната вишката, при засилване на ветровете над 4 възела, машината се спира от работа, в случай, че работната височина е над 18 метра.

Ако желаете да разберете повече за този конкретен вид машини, можете да се свържете с нас по телефон или чрез контактната форма. Вече можете с лекота да запазите желаната от вас вишка под наем, само с няколко бързо стъпки.