Силните страни на електрическите вишки

1
138
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Електрическите вишки са специфичен вид вишки, чийто механизми и мотори се захранват изцяло от електричество. Те могат да бъдат с бордови акумулатор или такива с нужда от директна връзка с електропреносна мрежа, като вишките тип паяк.

Силните страни на електрическите вишки

Това, което отличава тези вишки, е че не се нуждаят от гориво, нямат двигатели и могат да се ползват в затворени пространства, тъй като не отделят газове и вредни изпарения. Подобни вътрешни приложения включват ремонтната и освежителна дейност в хотели, магазини, халета, складове и прочее.

Друга силна страна на този вид вишки, е че често те са с малки размери и това позволява да се ползването им в тесни места, в които по-мощните, двигателни вариации не са въобще способни да достигнат. Не може и да се пренебрегне факта, че реално метода на захранване е на практика безплатен, което намалява разходите свързани с наемането на вишка в България.

Електровишките са едни от най-евтините за закупуване, което означава, че и наемането им е от най-достъпното като цена. Ако вашият проект изисква достигане на височини и работа на стабилна основа, то наемането на подобен вид вишка е доста добра алтернатива на стълбите и скелетата.

Кога са полезни те – защо се търсят

Тези вишки намират приложение както вътре в сградите, така и навън, което ги прави доста универсално решение. За вътрешно приложение, много често могат да се видят в големите вериги магазини, тъй като тясната им основа и кош може да се провре между решетките на окачените тавани.

Друго вътрешно приложение е в хотелите, които са прословути със своята честа нужда от поддръжка не само на осветлението, но и на вентилационните им шахти. Стабилната, широка платформа е добра алтернатива на стълбите, тъй като позволява свободното ходене в параметрите на платформата, а това спестява време, усилия и прави труда много по-безопасен.

Нашите препоръки при наемане на електрическа вишка под наем

Професионалният опит на Zoom-Clean.eu, в сферата на отдаването на вишки под наем, ни дава специална перспектива, която ще споделим с вас днес. Ако наемате машина от нас, ще получите тази информация, но ако се спрете на друга услуга, поне ще знаете какво да избягвате при наемане на електро вишка.

Преди да наемете подобен вид оборудване е важно да: Прецените колко високо трябва да е то; Какви са максималните допустими габарити за обекта; Настилката позволява ли стабилизация и преход на машината; Какви са потребностите на екипа ви; Имате ли лицензиран оператор или ви е нужен нает такъв; Дали вишката има обезопаснителен колани;

След тези основни правила, е важно и да се обърне внимание на състоянието на самата машина. Докато от Zoom Clean можем да ви дадем гаранция за правилната поддръжка целия си автопарк, същото не може да бъде казано за останалите фирми в столицата.

Това, на което трябва да наблегнете при доставяне на вишката до вас, е това в какво състояние е таблото за управление и дали по коша има щети, най-вече по предпазните бариери. След това е важно да се наблегне на функционалността на самата машина и това дали се стабилизира правилно и дали се прибират стабилизаторите плътно до корпуса.

Ако за първи път наемате вишка, то е желателно да се консултирате с нашите експерти, тъй като те ще ви насочат в правилната посока и ще ви дадат конструктивни съвети за това, от което имате нужда.