Лесно обръщане на дограма в 3 стъпки

1
253
Добави коментар
fire19
fire19

Независимо дали строите нов дом или ремонтирате стария, преструктурирането на прозорците е съществена част от процеса на промяна. Преместването на прозорци или простата смяна на дограмата и вида й позволява на семейството ви да се наслаждава на повече естествена светлина и естествен въздушен поток. Обръщането на прозорци е професионален термин, който означава замяна на оригиналните рамки на прозорците с нови, които са перпендикулярни на стената или тавана. Този процес може да се извърши чрез изграждане с мазилка, гипсокартон, фибран, мазилка и други, в зависимост от това какъв тип прозорци имате. Обръщането на прозорци е също процес, който следва след смяната на дограмата и придава естетически по-завършен вид на помещението.

Стъпки в процеса на обръщане на дограма

Ако планирате сами да извършвате обръщане на дограма с гипсокартон, трябва да знаете кои лепила и инструменти са най-подходящи за целта. Това става чрез промяна на времето от деня, в което извършвате работата, както и на времето, необходимо за изсъхване на материала. Също така ще трябва да вземете предвид колко работа трябва да се извърши след поставянето на рамката и пяната.

Закрепването на рамката с лепило за гипсокартон се извършва, за да се гарантира нейната сигурност. В зависимост от времето, което е необходимо за изсъхване на сместа, когато я приготвяте, ако тя съхне бавно, можете да я оставите да престои малко и да започнете работа с нея след повторното смесване. Това се прави за по-бързо време на съхнене след полагането.

Започваме с подготвителната част, в която трябва да оправите подобаващо работното място. За да завършите прозореца правилно, започнете с почистване на пространството около него и подготовка на работната зона. Цялата дължина на прозореца трябва да е равна и суха. Монтажната пяна между стената и рамката на прозореца трябва да бъде гладко заравнена, без дупки или други нарушени целостта. След това грундирайте повърхността и я оставете да изсъхне добре. Следващата стъпка е лесна – фиксирайте рамката. Това се прави с помощта на лепило за гипсокартон.