Слушалки за геймъри на добри цени от TS-Computers.bg

1
138
Добави коментар
Techno-Systems
Techno-Systems

Геймърските слушалки са също толкова важни за геймърите, колкото и стола, мишката и клавиатурата. Независимо дали разговаряте с приятелите си онлайн или ги използвате за още по-дълбоко гейминг изживяване, ще са ви необходими геймърски слушалки. Те са проектирани да предоставят ясен и балансиран звук и ще осигурят комфорт при продължителна употреба.

Всеки геймър или любител на музиката знае, че изборът на подходящи геймърски слушалки не е толкова лесен. За много от тях разликата в качеството на звука може да е много повече от естетическо предпочитание. По време на игра със стрелба, например, способността да се улавят фините звуци от приближаващия противник може да е от изключително значение. За щастие, на пазара се предлага разнообразие от геймърски слушалки доставящи многопластов кристално чист звук.

В следващите редове, ще ви представим с какво геймърските слушалки са по-добри.

Шумоизолиращи геймърски слушалки

Всички сме изпитвали недоволство, когато по време на игра, чуваме музика от съседната стая, шум от телевизор или хора говорещи около нас. Колкото и да се опитвате да игнорирате тези шумове, това ви разсейва.

Много от геймърските слушалки предлагат функция, която изолира шума, като за тази цел използва малки микрофони улавящи звуците около вас. Тези звуци се анализират от микрочипове в слушалки и се получава контрасигнал, който премахва шума.

Gaming слушалки Cougar Превъзходно качество на звука

Геймърските слушалки предлагат превъзходен чист звук в сравнение с обикновените, което е от съществено значение при гейминга. Не казваме, че звука от обикновените слушалки е толкова лош, но звукът от геймърските слушалки звучи много по-добре.

Днешните игри изискват прецизни и точни движения, много от които разчитат на звуковите индикации по време на игра. Геймърските слушалки ви дават по-добър шанс за реакция. В допълнение към стерео звука, някои модели предлагат съраунд звук. Това създава реалистично изживяване, което ви позволява да чувате и най-отдалечени звуци по време на игра.

Комуникация в екип

Геймърските слушалките разполагат с вграден микрофон, който ви позволява да общувате с другите играчи, докато играете онлайн. Това е важно в екипните игри, например като Overwatch, където екипната игра е от решаващо значение да бъдете в постоянна комуникация със своите съотборници.

С геймърските слушалки, ще можете да осъществявате комуникация с екипа си, което ще ви позволява да вземете правилните решения и да координирате стратегии, което ще доведе до очакваната победа.

След всичко споменато до тук, изборът на геймърски слушалки се свежда до различни фактори, които зависят от вашите индивидуални изисквания и предпочитания. За да улесним вашият избор, по-долу ще ви представим критериите по които да вземете най-доброто за вас решение при избор на геймърски слушалки.

Определете вашата платформа

Първото, което трябва да направите при избор на геймърски слушалки е да определите платформата, на която ще ги използвате. Слушалките с 3.5 мм жак са подходящи за всички конзоли и настолни компютри. Имайте предвид, че конзолите не винаги поддържат всички функции на геймърските слушалки, тъй като софтуера е зависим. Виртуалният съраунд звук е най-честият пример за това.

Кабелни или безжични геймърски слушалки Кабелни геймърски слушалки

Докато повечето слушалки използват за връзка стандартен 3.5 мм жак, което ги прави съвместими с голям набор от устройства, някои модели използват USB връзка, която също предоставя универсалност както за компютър, така и за конзоли. Необичайна и все по-интересна опция е връзката посредством USB Type-C.

Razer Kraken

Предимства на кабелните геймърски слушалки

Достъпни

В сравнение с безжичните, кабелните геймърски слушалки са евтини. Често предоставят повече функции на по-ниска цена, което ги прави изгодна покупка при ограничен бюджет.

При кабелните геймърски слушалки не мислите за зареждане

Това очевидно е предимство при избор на кабелни геймърски слушалки вместо техните безжични аналози.

Недостатъци на кабелните геймърски слушалки

Ограничаващи движението

Тъй като тези слушалки използват за връзка кабел, могат да се окажат доста неудобни, ако искате да играете на телевизора или да седнете на дивана или дори да отидете до кухнята без да ви се налага да ги сваляте.

Ако все пак кабелните геймърски слушалки не покриват вашите изисквания, безжичните такива са чудесен избор. Моделите предлагащи Bluetooth връзка предоставят страхотни функции в редица съвместими устройства. Имайте предвид, че не всяко устройство разполага с Bluetooth функция и може да ви е необходим адаптер, за да използвате този тип на свързване.

Тук е момента да отбележим, че патентованите безжични връзки предлагат по-добро качество на звука и по-силен сигнал.

Предимства на безжичните геймърски слушалки

По-малко ограничаващи

Докато сте в обхвата на безжичните геймърски слушалки, можете да бъдете почти във всяка позиция по време на игра.

По-добра съвместимост

Безжичните геймърски слушалки са по-издържливи и имат по-добра съвместимост между отделните платформи, защото обикновено работят с всяка конзола или устройство, което поддържа безжични стандарти.

Значително подобрен живот на батерията

Животът на батерията на безжичните геймърски слушалки значително се е подобрил през последните няколко години. Това важи особено за по-скъпите модели.

Недостатъци на безжичните геймърски слушалки

Зареждане

Освен ако не планирате да похарчите по-висока сума за модел геймърски слушалки предлагащ бързо зареждане, ще трябва да се примирите с покупка на слушалки, които изискват по-дълги периоди на зареждане.

Сгъваем микрофон

Микрофон

Един от основните критерии при избор на геймърски слушалки е микрофона. Характеристиките, на които обикновено наблягаме са яснота, гъвкавост и дизайн. Възможността за завъртане или дори скриване на микрофона, когато не се използва, може незабавно да превърне геймърските слушалки в периферия от висок клас. Кардиодният микрофон е нещо, на което трябва да се обърне внимание, тъй като той ще осигури по-фокусиран ъгъл на звука, което ще ви позволи да бъдете чути и фоновите шумове значително намалени.

Възпроизвеждане на звука

При този показател за геймърски слушалки, ще ви представим три критерия:

Стерео

Стерео слушалките предлагат проста 3.5 мм връзка, което ги прави подходящи за всички конзоли и платформи. Имайте предвид, че стерео слушалките са по-подходящи за музика и забавление.

Виртуален съраунд звук

Геймърски слушалки с 7.1 виртуален сърауд звук използват софтуер и алгоритми за симулиране на 7 звукови канала. Това ви предоставя възможността да чувате от коя посока точно идва дадения звук. Неудобството тук идва от факта, че не са съвместими със всяка конзола.

Gamin слушалки Logitech Типове геймърски слушалки

Отворен тип геймърски слушалки

Отвореният тип означава, че ухото не е напълно покрито. В някои случаи това подобрява акустиката и я прави по-фина по време на игра и при по-топло време.

Затворен тип геймърски слушалки

Този тип геймърски слушалки, напълно ви изолира от заобикалящия ви свят и гарантира, че басът може да бъде доминиращ.

RGB подсветка

Не на последно място що се отнася до избора на геймърски слушалки, мнозина решават въз основа на функциите и спецификациите, но една функция която оглавява списъка при избор е RGB подсветката. На страницата ни с геймърски слушалки, можете да изберете модели с RGB подсветка, която допълнително, ще повиши изживяването при гейминг.