Какво е винилова настилка?

1
148
Добави коментар
fire19
fire19

В тази статия се стремим да опишем в общи линии какво означава винилова настилка и как да я изберем за проектите, които сме решили да реализираме. Има много модели винилови настилки, но има общи черти, които трябва да знаете за тях, защото те имат своите предимства и недостатъци. Опитахме се да добавим още важни неща за виниловите настилки, които могат да определят окончателния ви избор.

Какво е винилова настилка?

Виниловата настилка е твърда материя, изработена от винилов лист. Чрез специално лепило от едната страна, тя се прикрепя към пода. Виниловата настилка е сред най-разпространените за подови покрития, тя е една от най-твърдите на пазара. Не само е устойчива на влага и топлина, но и работи за предотвратяване на натрупването на прах и мръсотия.

Въпреки че монтажът на винилови настилки е добре позната работа за майсторите работещи в ремонтите и в интериорния дизайн, все пак трябва да кажем, че повечето хора не са напълно наясно как реално се инсталират винилови настилки. Не всички се раждат майстори, така че ако изберете винилова настилка за вашия дом, можете да оставите всичко в ръцете на специалистите. От вас се изисква просто да преминете към следващия параграф в статията, а именно:

Как да изберете най-добрата винилова настилка?

Налични са много материали за покриване на подовете в домовете, офисите, публичните сгради: конкретно виниловата материя е гъвкав материал, който работи добре за всякакви подове, дори и след много месеци на използване и засилен трафик.

Сред другите варианти са: керамични плочки, ламинат, коркова настилка, дървен паркет, естествени подови материали минали през химически процес на преработка и много други. Изборът на най-добрата настилка за вашия интериор е ключова, защото това ще може да ви даде представа колко време ще ползвате пода без да се налага смяна или ремонт.

Подовата настилка, която ще изберете, трябва да изглежда добре, да е удобна за ходене и да е функционална за ежедневна употреба. Click To Tweet Факторите, които могат да повлияят на вашия избор, включват външен вид, усещане, цвят, пространство и грижа. Когато пред вас богат асортимент от винилови настилки за всеки вкус и интериор, тогава изборът вече остава изцяло субективен. Важното е предварително да знаете предимствата и недостатъците на виниловите настилки. Ето накратко, най-важните от тях.

Сред предимствата са: 

Виниловата материя е издръжлива и устойчива на огън. Тъй като материалът е одобрен за търговска употреба, той не може да причини рискове за здравето. 

Предимствата на виниловата настилка са свързани с нейните функции. Тя може да служи като настилка на вътрешен двор, улук, веранда, спалня, стая с басейн, офис пространство, коридори и т.н. Като настилката може да изпълнява чисто утилитарна или декоративна функция.

Винилът е достъпен и икономичен вариант за вътрешна подова настилка. Настилката може да бъде заменена за кратко време, без сериозни разходи.

Сред недостатъците:

Виниловите настилки може да не са идеални, ако искате да имате особено мек комфорт на краката. Правилното почистване може да отнеме повече време от някои други подови материали. Заради дим, влажност, атмосферни влияния и други неща, които не сте предвидили, може да се повреди цялостта на настилката.  

Е, оттук насетне, остава да отворите галерията, за да разгледате повече модели винилова настилка.

Блогър, копирайтър и непрофесионален писател.