Офис стил за мъже: Как да поддържате отличен стил в ежедневието си на работа

1
165
Добави коментар
clashbade
clashbade

Има три компонента, по които можем да познаем мъжа с усет към детайлите и елегантния стил

Днес не само дамите имат тази привилегия – да се обличат стилно, да изглеждат елегантно и да респектират с вкуса си. Това право, а често и задължение, е част от ежедневието и на представителите на силния пол.

Има три компонента, по които можем да познаем кавалерите с усет към детайлите: мъжки часовник, обувки и допълнителните аксесоари, включително колан, портфейл и при необходимост шапка или чанта. От избора им наистина зависи какво впечатление ще оставите в околните и до колко ще доминирате в средата, която ви заобикаля.

В някои професии има строги изисквания за дрескод – сериозният и делови вид не може да излиза от традиционните рамки. Костюм, костюм и пак костюм. Консервативният подход си има своите привърженици, но по-важното е, че някои бизнес сектори го изискват и трудно може да разчупите тези догми. В такива случаи може да заложите на разнообразие при дребните елементи на аутфита си.

Ако се стремите към върховете на кариерата си, а може би вече сте успели да извоювате мястото на управител на отдела или друга висока позиция, то визията ви отново предполага да бъде по-стегната.

Като за начало са достатъчни и два костюма с панталон и сако в неутрални цветове, сред които сиво, черно, синьо. Сред тях се намират и спортно-елегантни модели, които са масово търсени от по-младото поколение в бизнеса.

Залагайте на материи от високо качество, от естествен произход, като е възможно понякога да съчетаете и със смесени тъкани. Не допускайте грешки в цялостния стайлинг – нека часовника, който изберете, да бъде в синхрон с общата концепция. Да бъде изискан, премерен откъм украса, с изчистена, красива и почти задължително кожена каишка.

Когато искате да внесете повече цвят в деня си, играйте с вариантите на ризи. Предлагат се достатъчно такива в свежи тонове, сред които розово, лилаво, кремаво, бяло, светло синьо. Научете се да комбинирате гамите и експериментирайте смело, без да изпадате в крайности и придържайки се към класиката.

Златната формула си остават пастелните и избелени цветове на ризите, които също трябва да имате като резерва в гардероба си. С тях лесно ще подбирате облеклото си сутрин и никога няма да сбъркате, ако им се доверите за ежедневието си в офиса.

За всички останали, при които стриктният дрескод не е догма, могат да се насочат към спортно-елегантния стил, включващ риза, дънки и кецове, съобразявайки и аксесоарите към тях.

Ако все още не сте попълнили колекцията си от часовници, с които да изтъкнете отличния си имидж, разгледайте изгодните предложения на Timer.bg.