Kawaii: Teнденцията в маникюра, която завладя Инстаграм и Тик-ток

1
230
Добави коментар
svetla58
svetla58

Напоследък изкуството за нокти “Kawaii” е супер популярно в Instagram и TikTok и макар, че у нас е сравнително нова тенденцията в маникюрът, в Япония тя е е дългогодишен фаворит.

На японски фразата „ Kawaii “ се използва, за да кажем„ готино “и„ сладко “. Този стил се отличава с цялостна естетика в японската култура на очарователни и сладурски предмети. Терминът се използва не само за маникюр или само в категорията красота. В Kawaii тенденцията ще разпознаете популярни герои като Hello Kitty, Pikachu, Sailor Moon и Minnie Mouse,  но това не е всичко. Kawaii също така използва игриви дизайни и предмети – често в 3D – като сърца, дъги и гумени мечета.

Обикновено подобен маникюр привлича вниманието от километри- той е забавен, леко детински и най-често в розовата гама. Няма правила, когато става въпрос за Kawaii nail art, което го прави толкова забавна тенденция. Меган Тий Стейлън, Дуа Липа, Розалия, Ким Петрас, Били Айлиш и Рита Ора са едни от знаменитостите, които са големи почитатели на тази тенденция.

Купи лак за нокти Dior

Купи веган лак за нокти Nails Inc 

Купи крем за ръце Nuxe

Купи крем за ръце L’Occitane

Купи комплект за маникюр

 

Тагове
kawaii, kawaii nail art, nail art, грижа за ръцете, козметика, красиви нокти, красота, крем за ръце, маникюр, маникюр тенденции, тенденции