Как да почистваме четките и продуктите си за грим

1
176
Добави коментар
svetla58
svetla58

Гримът има силата да ви накара да се чувствате уверени и красиви. Независимо дали обичате цялостен грим или предпочитате да го поддържате прост само с няколко ключови продукта, има едно нещо, което всяко момиче трябва да знае: как да се почиства четките и декоративната си козметика. Почиствате ли правилно четките си и зареждате отново продуктите си, когато изтече срокът им?  Вероятно много често пропускате да правите това. Вижте колко често и как трябва да се грижите за четките си и продуктите за красота.

Колко често да почистваме бюти блендърът си?

Бюти блендърите са толкова ценни, че да ги имате под ръка, когато правите основата си, но трябва да ги миете редовно и да ги подменяте за най -добри резултати. Гъбичките, които не се почистват правилно, миришат и се замърсяват. Точно като мръсните четки за грим, мръсният бюти блендър може да доведе до пробиви, така че не рискувайте! Просто почистете вашия beautyblender под чешмата с почистващ препарат или мек сапун, за да отстраните всички остатъци от грим.

Кога да почистваме четките си за грим?

Ако почистването на четките ви за грим все още не е вашият основен приоритет, трябва да бъде … особено ако чистата кожа е важна за вас. Дерматолозите препоръчват поне веднъж седмично да накисвате козметичните си пособия в топла вода, за да избегнете натрупването на продукти и запушването им.

Извивачка за мигли

На всеки две седмици трябва да почиствате щипката за мигли, за да избегнете инфекции и раздразнения. Просто натрийте памучен тампон с препарат за отстраняване на грим или бебешко масло, за да премахнете всички остатъци от спирала. На всеки шест месеца трябва да сменяте извивачката, за да осигурите най -добри резултати.

Кога приключва срокът на годност на спиралата?

От всички гримове, които използввате, спиралата има най -кратък живот. Никога не продължавайте да използвате спирала след 2-3 месеца. Всеки път, когато изпомпвате тубичката си спирала, шансът бактериите да се прехвърлят се увеличава, така че не продължавайте да използвате стар продукт. Ако забележите, че консистенцията на спиралата ви е изсъхнала, това е знак, че вече е добре да я хвърлите.

Купи огледало за грим

Купи поставка за тампони за грим

Купи кутия за гримове

Купи кърпи за почистване на грим