Най-честите грешки, които правим при грижата за смесена кожа

1
162
Добави коментар
svetla58
svetla58

Комбинираната кожа е много често срещано състояние, което зависи не само от хормоналните фактори, но и от генетиката и хранителните навици. Лицето е разделено на различни области: Т-зоната, челото, носа и брадичката и се характеризира с наличието на несъвършенства като пъпки, черно-бели точки и има тенденция да блести през деня, а останалата част от лицето е нормална или със сухи участъци като често има големи пори. Но как да се грижим за нея смесената кожа? За този тип кожа е необходима специална грижа: продукти, които не са твърде обезмасляващи и пречистващи, а по-скоро трябва да бъдат балансиращи и овлажняващи.

Вижте какви грешки допускате при грижата за комбинирана кожа.

Грешка 1: Използвате твърде много скрабове и маски

Чрез маски за регулиране на себума (например тези с глина) и агресивни ексфолианти в крайна сметка влошаваме положението: когато имате леко проблемна кожа, не можем да си позволим да я стресираме твърде много, трябва да я уважаваме, без да променяме естеството й.

Грешка 2: Не хидратирате кожата си достатъчно

Изберете лек крем или овлажняващ серум, може би с хиалуронова киселина, за да възстановите баланса по отношение на хидратацията на кожата си.

 Грешка 3:Почиствате я твърде много

Ако почиствате кожата си повече от 2 пъти на ден с агресивни детергенти, които напълно премахват защитния хидролипиден филм кожата ви реагира като увеличава  производството на себум в Т-зоната и допълнително се изсушава в областите където е по-суха.

Купи гел за почистване на лице Bioderma

Купи гел за почистване на лице CeraVe

Купи гел за почистване на лице Avene