Наръчник за грижа за кожата на лицето – използването на хиалуронова киселина и мицеларна вода

11
185
Добави коментар
obiavite
obiavite

Не е тайна за никого, че дамите отделят много време и ресурси в това да се грижат за кожата на лицето си. Именно безупречната и сияйна визия на кожата е действително най-прекият път към достигането на перфектен външен вид. На пазара се среща изобилие от козметични продукти и понякога е наистина трудно да изберем кои точно задължително трябва да присъстват в ежедневните ни грижи. Затова и сме днес тук – ще си поговорим за употребата хиалуронова киселина и мицеларна вода като част от задължителната бюти рутина за лицето.

Хиалуронова киселина и мицеларна вода – титаните в бялата козметика за лице

Ако тепърва навлизате в дебрите на бялата козметика и грижите за лицето, то сте попаднали на правилното място. Вече споменахме, че ежедневно пазарът ни залива с предложения за продукти и често е трудно да успеем да подберем най-важните и необходими от тях.

След измивната и слънцезащитната грижа, които са повече от задължителни за поддържането на сияйна визия, се нарежда употребата на мицеларна вода и хиалуронова киселина. В днешния текст ще се опитаме да обясним защо.

Стартираме с така нашумялата напоследък мицеларна вода – защо е важно използването й? Мицеларните води са най-добрият начин за дълбоко и ефективно почистване на порите на лицето – тяхното използване следва да бъде след нанасяне и отмиване на измивния гел или пяна. Задачата им е да извършат повторно почистване и да се справят с всички останали микроскорпични нечистотии, с които почистващият продукт не е могъл да се справи. Успяват да направят това, благодарение на включените във формулата им мицели – чудодейното им действие опира до привличане и заключване на мръсотията и остатъците от грим. Така, след използване на мицеларна вода, кожата ви остава безупречно чиста и максимално подготвена за нанасяне на последващата грижа.

Нека обърнем внимание и на така популярната хиалуронова киселина – тя се среща изключително често в състава на продукти от света на бялата козметика и, най-вече, във формулите на хидратиращите такива. Именно овлажняваща е основната й функция. Почти всеки тип кожа се нуждае от оптимални нива на хидратация, дори и мазната – не е тайна, че често причината за повишеното и прекомерно отделяно количество себум се дължи на понижената хидратация. Малкото количество влага е и сред първите причини за ранната поява на бръчки – дехидратирана кожа губи еластичността си и става в пъти по-склонна за набръчкване.

Ако има два продукта, които задължително да включите в ежедневната си рутина, то това със сигурност са мицеларна вода и продукт, притежаващ в състава си достатъчно количество хиалуронова киселина за снабдяване на кожата с допълнително влага.