Как да съхраняваме сребърните си бижута?

1
153
Добави коментар
aganbox
aganbox

Изборът на правилните сребърни бижута ви гарантира, че във визията ви винаги ще има нещо, което да ѝ придава допълнително сияние. Нещо повече, антисептичното им действие и благоприятното отражение върху организма са научно доказани и за много хора именно те са причина за закупуване на определен вид сребро. И въпреки че често си мислим, че сребърните гривни, колиета и обеци, които притежаваме, нямат нужда от кой знае какви грижи, истината е малко по-различна. За да запазите автентичната визия на сребърните си бижута, е необходимо да полагате усилия и да им отделяте нужното време.

 

В редовете по-долу ще откриете полезна информация за това как е най-добре да се съхраняват сребърни бижута. Но не бива да забравяте, че в магазин за бижута също може да се получите ценни съвети и то във връзка с конкретно избрани от вас такива. Именно такова място са нашите магазини, които освен с огромно продуктово разнообразие, ще ви изненадат приятно и с професионалното обслужване, индивидуалната консултация и куп полезни препоръки във връзка с колекцията ви от сребро.

За сребърните бижута и техния “дълъг живот”

 

Препоръчително е сребърните гривни, обеци, пръстени и колиета да стоят правилно подредени в самостоятелна кутия, определена за целта. Какво имаме предвид? Ако просто ги прибирате в шкаф или несесер, заедно с други ваши аксесоари или вещи (гримове, часовници), рискувате да нарушите външния им вид или дори да ги скъсате/счупите. Има по-твърди камъни и сребърни медальони, които лесно могат да повредят останалата част от вашата колекция. А най-неприятното, което може да се случи, е да попаднете в капана на заплетените сребърни колиета. Основното правило, което трябва да спазвате при съхранение, е бижутата ви да нямат досег с кислород и пряка слънчева или изкуствена светлина. Най-добрата стратегия е да се възползвате от торбичките/кутиите, които ви се дават при покупка или подарък на бижу – те са подходящи за целите на съхранението на всеки елемент поотделно. Ако пък сте решили да си закупите кутия за бижута – избягвайте дървените модели, защото те съдържат вещества, които могат да променят визията на среброто.

Сваляйте бижутата си, когато … Част от правилното съхранение е и добрата преценка кога не трябва да носите своите сребърни обеци, пръстени и т.н. Нека видим в кои ситуации е по-добре да сваляме бижутата от себе си:

●     По време на сън – това ви дава по-голяма сигурност, че няма да ги деформирате или изгубите (същото се отнася и за интензивна физическа активност);

●     При почистване – агресивните почистващи препарати могат много бързо да променят познатия вид на вашето любимо бижу;

●     Душ, вана или друг досег с вода – интересен факт е, че чистата вода (тук не се включва морска и минерална вода) няма неблагоприятно въздействие върху сребърните бижута, но по-голямата част от водата, с която имаме досег, не се пречиства и резултира в бърза промяна във вида най-често на сребърните гривни и обеци.

 

Ако спазвате всичко и все пак любимите ви сребърни бижута потъмнеят, не се притеснявайте – това е нормален процес вследствие на ежедневното носене и различните метеорологични условия. Той обаче пречи на бижутата да отговарят на основната си функция, а именно да са блестящи, а редовното почистване е ключ към безупречната визия. За целта са ви необходими вода, сапун и мека четка (за зъби). Колкото по-добре и редовно се грижите за аксесоарите си, толкова по-дълго те ще красят визията ви.