Инструкция: Как да изберете удобен геймърски стол за продължително играене на игри на компютър?

9
228
Добави коментар
obiavite
obiavite

Коя част от офис обзавеждането  „изяжда“ почти половината от целия бюджет за мебели за нов офис? Работният  стол. Столовете в офиса…

 …“ Йенс Капелман, ръководител продажби на Dauphin, един от най -големите германски производители на офис столове , ни даде съвети как да подредим милион столове и милиард опции, как да разпознаем добър работен стол и най -важното как да изберем най -много достоен вариант за минималните пари. 

Снимка : https://eve-help.ru/

Алгоритъмът е следният (всички въпроси са подредени по важност, в низходящ ред): 

Има ли синхронизиран механизъм в стола? Това е, когато седалката и облегалката синхронно и автоматично повтарят движенията на седналия човек: напред, назад, настрани.

Така, без да губи контакт на гръбначния стълб с облегалката на стола, човекът е в активно движение, гръбначният стълб е отпуснат, няма излишен стрес върху мускулите. Това е основното. Без синхромеханизъм един стол не е стол, а стол с облегалка. 

Има ли регулиране на съпротивлението на облегалката? Всеки човек има различно тегло, така че различните усилия, които полагаме върху облегалката на стола, трябва да бъдат пропорционално компенсирани от съпротивлението му. В противен случай крехките малки момичета ще седят като войници, неспособни да преодолеят гърба си. А едрите мъже винаги са в отпуснато легнало положение, което не се приема добре от началниците си. Добре е, когато намерите баланс:

гърбът трябва да бъде сравнително лесен за отклоняване – но не достатъчно, за да „отлети“. Регулирането може да бъде механично или автоматично. Регулиране на дълбочината на седалката. Определено трябва да бъде. Според ергономичните правила трябва да има разстояние от ръба на седалката до вътрешния завой на коляното на ширината на дланта ви. Ако е по-малко, „плъзгате“ се от стола. Ако е по-голям, се удавяте в него, принуждавайки мускулите на краката да се напрягат ненужно. Има ли отрицателен ъгъл на седалката. И в същото време гърбовете, по-малко от 90 градуса – това е, когато гърбът, след седналия, изглежда е спуснат до масата. 

Необходим е отрицателен наклон на седалката, за да се отървете от излишния натиск върху вътрешната част на бедрото, поради което притока на кръв се притиска на това място и мускулите не получават подходящо хранене и кислород. Това се случва, когато трябва да работите дълго време в позиция, наклонена към масата (писане с химикалка, надникване в данните на монитора). Изисквайте отрицателен наклон! Къде са ми подлакътниците? Когато искате да спестите пари, първото нещо, от което трябва да се отървете в един стол, са подлакътниците. И това е грешка. Подлакътниците са на едно ниво с плота на масата, така че китката, предмишницата и ръката на клавиатурата (или с дръжката) винаги са равни. Ръката (включително раменете) винаги е отпусната. И това е страхотно.

Подлакътниците на офис столовете

Няма подлакътници – и през целия ден мускулите ви не правят нищо друго освен да поддържат ръцете ви, принуждавайки раменете ви да се издигат все по-високо, което води до извиване и повишено напрежение в областта на раменния пояс. В подлакътниците е важно да можете да регулирате височината и ширината им. Всякакви 3D и други механизми. Регулируема ли е височината на облегалката? По-точно височината на лумбалната опора. Ами ако да. Лумбалната опора осигурява най -близкия контакт на облегалката на стола с точката на най -голямо огъване на гръбначния стълб. Лошо е, когато лумбалната опора опира в задните части или, напротив, почти в областта на лопатките. Колкото по-стегнат е контактът, толкова по-спокойна е седящата поза. Височината на гърба не играе ергономична роля. Това е чисто символ на статута и важността на седналия човек, нищо повече.

Всичко е важно при изборът на геймърски стол. 

Минималната програма е завършена. Останалите възможности са въпрос на субективни желания и налични бюджети. И накрая, няколко коментара: Мрежестата облегалка не отстъпва по ергономичност на обичайната облегалка, тапицирана с плат. Мрежата е по-удобна през лятото – пропуска въздуха и се вентилира. Облегалката за глава е напълно празно тяло. Този тип столове няман ергономична роля. Подглавницата е необходима, за да се демонстрира статуса на седналия човек, да се подчертае високата му позиция. Пластмасовата основа на стола не отстъпва по своите характеристики на металната. Съвременната пластмаса при офис столовете е специална, с висока якост. Служи тихо в продължение на 10 години или повече, не е особено податлив на сериозни повреди. При избора на работен стол би било добре да обърнете внимание на материята, с която е тапициран. Основната характеристика на тъканта е индексът на износване и устойчивост на износване.  За офис стол този индекс трябва да бъде най-малко 80 000. Струва си да се изясни вида на колелата. Те са за твърди подове (с дюзи от мек филц, за да не повредят пода) и обратното, за меки подове (с пластмасови дюзи, които да се плъзгат по-добре по килима).

И така, когато избирате геймърски стол, или офис стол, за работа, то тогава тези параметри, които по-горе бяха изброени, са много важни и е добре да се съобразите с тях.

Всякакъв модел офис столове, геймърски, директорски, работни, посетителски можете да откриете, като посетите този сайт: https://ofismebeli-bg.com/