Как да станете гримьор: Ръководство за начинаещи

1
170
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Ежедневно различни хора ви правят комплименти за безупречния ви грим? Често гримирате приятелките си за различни поводи? Замисляте се все по-често дали да не превърнете своето хоби в професия?

Ако отговорихте положително на всички тези въпроси, сте попаднали на точното място.

Настоящата статия ще ви информира за всичко, което трябва да направите, за да станете професионален гримьор.

1. Проверете дали сте подходящи за тази професия

Да гримирате себе си е едно, а да сте инстински професионалист – друго. За щастие, в днешно време има много уроци по грим онлайн и можете лесно да проверите дали ви се отдават специфичните гримьорски техники.

Пробвайте да пресъздадете уроците стъпка по стъпка. Опитайте да направите завършен грим, който виждате само на снимка. Ако успеете, вероятно сте напълно подходящ за професията.

2. Запишете се на курс

В наши дни има много академии, които предлагат курс за грим. Направете проучване, разпитайте приятели и познати и изберете най-подходящото за целта място. Там ще научите всичко, което трябва да знаете за декоративната козметика и нейните съставки, за различни техники и похвати. Освен това, ще се упражнявате много, което ще ви помогне да развиете уменията си.

3. Намерете си студио

За тази стъпка има много варианти. Ако сте начинаещ, ви препоръчваме да изберете споделено студио. Иначе казано, започнете работа във вече доказан салон за красота, който разполага с клиентска база. По този начин, ще получите известна популярност и ще успеете да спечелите доверието на клиентите. След като вече сте успяли да го направите и има определен брой хора, доволни от вас, можете да се отделите и да работите самостоятелно.

4. Направете си портфолио

Един истински гримьор трябва да има портфолио, което да показва силните му страни и всички прекрасни визии, които е сътворил. В наши дни има много безплатни платформи, които позволяват създаване на портфолио, които може да използвате. Снимайте всеки грим, който правите и създавайте кратък текст към него. Упоменавайте използваните продукти и техники. Отзиви от настоящи клиенти е също добър начин да покажете професионализма си на бъдещите такива.

5. Вложете в козметика

Независимо дали гримирате себе си, приятелки или клиенти като професионалист, трябва да разполагате с качествена козметика и инструменти. Ако сте преминали през горните стъпки, то знаете, че качеството на използваните продукти влияе на качеството и издръжливостта на грима. Затова, е необходимо да вложите малко средства в наистина професионална козметика, която да подпомага вашия талант.

6. Не отказвайте ангажименти

Гримьорите, по принцип, са с доста натоварено ежедневие. Често им се налага да пътуват между студиото и дома на някоя клиентка, която ще гримират за сватба или бал, и често работният им ден е доста дълъг. Но това важи особено за начинаещите, които тепърва трябва да се докажат. За да си създадете име на истински професионалист, не отказвайте ангажименти.

Съгласете се за онзи час в събота, за който ви попитаха по телефона, може би вие сте последната възможност на отчаяната кума и тя ще ви бъде истински благодарна. А може би ще ви препоръча на приятелките си като „онази гримьорка, която наистина ме спаси онзи път“.

Надяваме се тази статия да ви е вдъхновила и да ви накара да следвате мечтата си. Е, започнахте ли да следвате стъпките вече?