5 съвета за грим за според формата на лицето – Fiore Make Up

1
145
Добави коментар
GrigorNik
GrigorNik

Човешкото лице е едно от най-удивителните творения на природата. Всеки от нас има различно и по своему красиво излъчване, за което до голяма степен допринася формата на лицето. Съществуват основно четири различни вида форми, а именно – сърцевидно, квадратно, овално и продълговато.

И тъй като гримът е предназначен да подчертае предимствата и да прикрие недостатъците, днес ще ви издадем няколко тайни, с чиято помощ да се гримирате безупречно, имайки предвид вашите собствени специфики.

1. Контуриране

Контурирането е отлична гримьорска техника, която ви помага визуално да промените контурите на вашето лице. Именно тук се крие разковничето, тъй като нанасянето на бронзант и руж не е еднотипно при всички форми.  Ето как да контурирате различните лица:

Овално – Нанесете бронзираща пудра ниско под скулите и около брадичката, за да изтъните лицето и да подчертаете изпъкналите части.Продълговато – Тъй като контурите на този тип лице са по-ясно изразени, имате нужда от много малко бронзант на самите скули, брадичката и в основата на челото. Така само акцентирате върху естествените предимства.Сърцевидно – Ако сте с такъв тип лице, вероятно ще искате оптично да го стесните. Можете да го направите чрез съсредоточаване в неговия център. Иначе казано, контурирайте носа, нанасяйки бронзант отстрани и хайлайтър на върха му.Квадратно – Нанесете светъл фон дьо тен или коректор в края на челото и по челюстта, а на скулите нанесете руж. По този начин, ще смекчите чертите си.
2. Овално лице

След като сте приключили с контурирането, вероятно ще нанесете и други грим продукти. Тъй като при кръглото лице очите и устните често са с идентична големина, уверете се, че са гримирани в подобни тонове. Изберете цветове, които да са от една гама и ако подчертаете очите с очна линия или молив, задължително очертайте и устните, за да запазите симетрията.

3. Продълговато лице

За да придадете малко обем на продълговатото лице, добра техника е да закръглите очите и устните. Можете да постигнете това с подходящ молив или очна линия за очите, както и излизайки от контура на устните, ако това е необходимо. По този начин, придавате цялостно усещане за обем на продълговатото лице, което по принцип, е издължено.

4. Квадратно лице

Обратно на продълговатото лице, тук трябва да издължите чертите на лицето, в посока настрани. В този случай, за очите е изключително подходящо нанасяне на очна линия, тип котешко око.

5. Сърцевидно лице

При този вид лице, горната част – очите и челото, са по-широки, отколкото долната част. Отлична техника, за да постигнете симетрия е да изберете нюд грим за очите и по-ярко червило. Гримирайте очите в прасковени тонове, а на устните поставете червено червило, и със сигурност, ще впечатлите околните.

Макар това да са съветите на специалистите във всеки курс по грим, вие винаги може сами да прецените кои от своите черти желаете да прикриете и кои да подчертаете. Запомнете важното правило – бронзантът и тъмните цветове прикриват, а хайлайтърът и светлите тонове подчертават. Преди да се гримирате приберете старателно косата си и огледайте добре лицето си. Веднага ще забележите какво точно желаете да промените с лицето си. Направете го още сега и се насладете на новата си визия!