Как да се справите със сухата кожа през есента

1
151
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но с преминаването към есента кожата става по-суха и започва да губи своя блясък и жизненост. Да не забравяме и за неблагоприятния ефект от климатиците и радиаторите у дома и в офиса, които изсушават въздуха и често причинява раздразнения и сърбеж по кожата.

Застудяването на времето и силният вятър през есента са основните причини кожата през есента да бъде по-суха. За щастие, има достатъчно изпитани средства, които могат да помогнат да я защитим през този сезон. Ето и нашите съвети.

Използвайте етерични масла, за да премахнете сухотата

Етеричните масла помагат за по-добрата хидратация и подхранване на кожата. Редовната им употреба подобрява мекотата, еластична и по-стегнатия вид на кожата през есента. Маслата регулират отделянето на себум и задържат влагата. За любителите на спа процедурите препоръчваме ароматерапията. Освен че оказва благоприятно въздействие върху сухата кожа, процедурата успокоява нервната система, отпуска тялото и дава сила и енергия на организма.

Нанасяйте крем за лице както сутрин, така и вечер

Кожата на лицето първа има нужда от защита с настъпване на есента. Кремовете за лице с високо съдържание на активни съставки я поддържат хидратирана и предотвратяват водната загуба. Преди да излезете от вкъщи сутрин, можете да нанасяте лек слой от дневния хидратиращ крем, който да поддържа мекотата на лицето. Препоръчваме ви да изберете козметичен продукт със слънцезащитен фактор, защото дори през есента слънчевите лъчи имат силно действие.

След крема на Biologique Recherche ви препоръчваме да използвате финален серум. Заради своите специални състави. Изисканите ценни екстракти, които съдържат финалните серуми, доставят незабавни, но трайни подобрения за кожата през есента. В тези превъзходни смеси взаимодействат множество ботанически екстракти с различни качества.

Финишните серуми също стабилизират продуктите, приложени по време на фазата на лечение. Те създават отлична основа за грим и са идеални както за ежедневна употреба, така и за специални поводи. Можете да опитате Serum Yallo2, Fluide Vipo2, Le Grand serum или Serum Grand Milesime.

Вечер е важно добре да почиствате лицето преди нанасяне на нощен хидратиращ крем. Мръсният въздух през деня може да запуши порите на лицето и да се образува акне. За целта използвайте успокояваща мицеларна вода или тоник за лице.

Изберете качествени продукти за кожата на лицето

Знаете ли, че Este Fitness & Spa предлага козметични процедури за лице и тяло с продукти и апаратура на бранда Biologique Recherche. Освен процедури, в спа магазина на комплекса ще откриете и козметични продукти на марката Biologique Recherche. Всяка от терапиите в спа комплекс Este Fitness & Spa винаги се предхожда от персонална диагностика  и анализ на състоянието на кожата. След направен тест и консултация, специалистите в спа центъра ще могат конкретно да ви насочат към подходяща козметика, която да използвате в домашни условия.

Специално за есенният сезон ви препоръчваме да изпробвате маската Masque Vivant, която дълбоко почиства, омекотява и ексфолира кожата. За хидратиране на кожата в дълбочина ви предлагаме да опитате маската Creme Masque Vernix, която помага за възстановяване на липидната бариера и отлично овлажняване на кожата.

Един от най-новите продукти за подхранване на кожата на Biologique Recherche е овлажняващия серум Colostrum VG. Този интензивен продукт укрепва кожната бариера, за да намали сухотата на повърхността и да поддържа хидратацията в дълбочина. Неговата формула осигурява водата и мазнините, необходими за възстановяване на водното съдържание на епидермиса, чрез хидратиране и възстановяване на повредения защитен липиден филм.

Погрижете се за сухата кожа на ръцете

Забелязвате ли как през есента усещате ръцете си по-сухи и чувствителни. Понякога те дори са леко зачервени, а кожата е покрита с фини пукнатини. Причините могат да бъдат свързани с колебания в температурите и сухия въздух навън. За да се справите с проблема, ви е необходим хидратиращ продукт след всяко измиване на ръцете. Козметиката, която използвате, трябва да намали загубата на влага и същевременно да предпази кожата през есента от изсушаване и дразнене.

Съхранявайте крема за ръце в близост до бюрото на работа или до мивката, за да не забравяте да го използвате. Когато измивате ръцете, не използвайте прекалено гореща вода и избирайте сапуни, които да поддържат естествения рН баланс на кожата.

 

Пилинг на цяло тяло за премахване на мъртвите клетки

Ексфолирането на кожата е изключително ефективна процедура за премахване на повърхностния слой мъртви клетки и изхвърляне на токсините от тялото. Парата и горещият въздух в турската баня отварят порите на кожата и позволяват почистване в дълбочина и постигане на изключителна мекота и хидратация. Пилинг терапията през есента видимо ще обнови кожата и премахне сухотата.  В спа центъра на Este Fitness & Spa се предлага популярния ориенталски пилинг, при който се използва специална ексфолираща ръкавица кесе, както и пилинг с натурални ексфолиращи продукти – кафе, зелен чай, ориз, билки и кокос.

През есенния сезон е важно да предприемете мерки в грижата за вашата суха кожа. Наред с козметичните процедури, не забравяйте да следите и приема на вода за оптимална хидратация. Тя е необходима на кожата през есента не просто, за да изглежда добре, но и да функционира пълноценно. Взимайте бутилката с вода навсякъде с вас. Така постепенно ще увеличите ежедневния прием и ще допринесете за мекотата и еластичността на кожата през есента.

Последни публикации в блога

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но В забързаното ежедневие е все по-трудно да отделяте достатъчно внимание и грижи на цялото семейство. Затова е важно добре да планирате времето заедно и да измислите приятни занимания, подходящи за всички у дома. По случай предстоящия World Wellness Weekend имаме удоволствието да Ви поканим в спа комплекс Este Fitness & Spa, където да се насладите на нашите специални предложения. При резервация на апаратна диагностика Skin Instant© Физическото и психическото състояние на всеки човек са в тясна връзка с неговия начин на живот. Поддържането на добро здраве и хармония се постига, когато се грижим за себе си. Когато сме удовлетворени Спа центърът безспорно е мястото, където успяваме да се намалим ежедневния стрес и да се почувстваме освежени и тонизирани. Разнообразието от отпускащи масажни процедури ни позволява да съчетаем приятните занимания с грижите за Лятото е в разгара си. Но колкото и да харесваме този сезон от годината, горещото време навън изтощава организма. Причината е, че под влиянието на високите температури кръвоносните съдове се разширяват и кръвното За да се насладите максимално на летните дни, трябва да подготвите кожата за продължително излагане на слънце. А нашите съвети ще ви помогнат да избегнете често срещани грешки и да се предпазите от Лятото е най-подходящото време за нови изживявания и приятни емоции. И разбира се, за повече свободно време, в което да релаксираме и да забравим за работата и лични ангажименти. Днес е все по-трудно В сезона на почивките и дългите безгрижни дни звучи трудно постижимо да спортуваме активно. Но, от друга страна, летните тренировки ни помагат да се разтоварим по-лесно, да поддържаме добра фигура и да бъдем