Нова година в Истанбул с включен транспорт, 4 нощувки в хотел 4* и Новогодишна вечеря

1
155
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Всички, желаещи да преминат през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Турция, следва да представят един от следните документи:

– отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа;

– бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа;

– сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията;

– официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.

 

Документите за негативен PCR тест и бърз антигенен тест, следва да съдържат датата и часа на изследването за COVID-19, имената и паспортните данни на лицето, данни за лабораторията извършила изследването, вкл. оригинален печат, доказателство за платена такса за изследването (касова бележка или фактура).

 

Важно! Изследването с PCR тест и бърз антигенен тест се извършва предварително. Понастоящем не е възможно тестване на ГКПП.

Ден 1 – 30.12.2021
Отпътуване от София в 7:00 ч. от Централна ЖП гара, 07:10 ч. – ОМВ на бул. Цариградско шосе, Младост 1, от Мотел Ихтиман в 07:30 ч., от ШЕЛ Пазарджик в 08:00 ч. и от Пловдив в 09:00 ч. (ОМВ пред х. Санкт Петербург). Пътуване по маршрут София – Пловдив – Капитан Андреево/Капъкуле.
След обяд пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел Büyük Şahinler 4*.
Свободно време или по желание екскурзия „Нощен Истанбул“ – панорамна обиколка с автобус в старата европейска част на града: площад „Султанахмет“; мостът „Галата“ над Златния рог с гледка към прочутата кула „Галата“; фотопауза при двореца „Долмабахче“, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора, осветен от компанията „Филипс“ през 2007 г.; площад „Таксим“ – любимо място на турската младеж и интелигенция, в новата европейска част на Истанбул; мостът „Ататюрк“ над Златния рог.
Нощувка.
 
Ден 2 – 31.12.2021
Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен лицензиран екскурзовод на български език: Синята джамия (само отвън), площад Хиподрума, музеят „Св. София“ (само отвън) кулата „Галата“, площад „Таксим“, дворецът „Долмабахче“, преминаване по първия въжен мост.
Посещение на Фабрика за кожени изделия Левинсън.
По желание посещение на желязната църква Свети Стефан. Фото пауза в азиатската част на града.
Богата новогодишна вечеря в ресторант GAR Music Hall с традиционна фолклорна програма, шампанско и неограничено количество местни алкохолни напитки. Нощувка.
 
Ден 3 – 01.01.2022
Закуска. Свободно време.
След обяд по желание автобусна разходка в Истанбул: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии „Еюп“, изкачване към кафене Пиер Лоти с невероятна панорама. Свободно време за кафе-пауза и снимки.
Нощувка.
 
Ден 4 – 02.01.2022
Закуска. По желание панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански Дворец „Долмабахче“, „Чираан Палас“ – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът „Ортакьой“ – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости „Румели Хисар“ и „Анадолу Хисар“, летният султански дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата.
По желание посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция. Освен жилища, в комплекса се намира търговски център, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този невероятен космополитен град.
По желание посещение на най-новия търговски център „Vadistanbul“ – с възможност за шопинг, вечеря и наблюдаване на светлинно шоу с пеещи фонтани.
Нощувка.
 
Ден 5 – 03.01.2022
Закуска. Отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разглеждане на българската църква „Св. Константин и Елена“ и джамията „Селимие“. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

Транспорт с лицензиран луксозен автобус
4 нощувки със закуски в хотел Büyük Şahinler 4*
Богата новогодишна вечеря в ресторант GAR Music Hall с традиционна фолклорна програма, шампанско и неограничено количество местни алкохолни напитки
Пътни и гранични такси
Водач от агенцията
Медицинска застраховка към ЗК Евроинс на база 2000 евро за лица до 69 г.
Панорамна обиколка на Истанбул с местен водач

Доплащане за медицинска застраховка на база 2000 EUR към ЗК Евроинс, за лица над 69 г. – 15 лв.
Единична стая – 136 лв.
Екскурзия „Нощен Истанбул“ – 29 лв.
Посещение на желязната църква Свети Стефан – 15 лв.
Автобусна разходка в Истанбул – 20 лв.
Панорамна разходка с корабче по Босфора и посещение на фабрика за кожени изделия Левинсън – 33 лв.
Посещение на небостъргача „Сапфир“ – 43 лв.
Посещение на търговски център „Vadistanbul“ – 50 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание, градски транспорт и лични разходи

Начин на плащане:
Депозит 50 лв., доплащане до 20 дни преди отпътуване. При доплащане се заявяват и заплащат и допълнителните услуги.
 
Необходими документи:
Валиден международен паспорт; за деца пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.

Документи относно COVID-19: (необходим е само един от посочените)
Сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията;
Валиден сертификат за преболебудане, издаден от https://his.bg/ ;
Отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа;
Отрицателен бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа;
 
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията не се осъществи: 7 дни преди отпътуването.
 
Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

Туроператорът си запазва правото в промяна последователността на изпълнение на различните елементи на програмата. В редки случаи някои елементи от екскурзиите могат да бъдат различни от обявените по причина на лошо време, промяна в политическата ситуация или просто промяна в разписанието на полетите, автобусите, фериботите или влаковете.