Как да създадем модерна баня?

1
177
Добави коментар
fire19
fire19

Идеи за освежаване и модернизация на баня

Банята е важна част от дома ни. Когато сме в нея искаме да се чувстваме комфортно. Това как изглежда банята ни, е от голяма важност за комфорта в нея. Днес има много различни предложения от плочки, оборудване и аксесоари за баня. За да бъде модерна и стилна една баня, първата и най-важна стъпка е проучването за това какво е модерно и актуално. След това е хубаво да напаснем модерното с удобното и желанато, за да превърнем идеята за нашата баня в реалност. Изборът на елементи самостоятелно, може да се окаже трудна задача. Подготвили сме ви идеи за всякакви видове баня според различните размери, както и най-желаните стилове и дизайни днес. 

Как всъщност изглеждат модерните бани ?

Днес един от най-желаните стилове е минималистичният. Този стил идва от Япония, като в момента е силно популярен сред скандинавските страни. При него са важни мебелите и аксесоарите, а най-често свързаните с него цветове са бяло, черно, сиво или синьо. Като цяло минимализмът е доста изчистен стил, който оставя пространство. Стилове като викториански, средновековен, шаби-шик или пък тропически също са изключително модерни. 

Ето и примери :

Минималистичен: 
Шаби-шик :

Какво трябва да знаем за обзавеждането и как да го изберем ?

Когато създаваме една баня тряба, да имаме добра представа за това какво ни е нужно. Трябва да се подхожда с внимание към всеки един елемент, за да може крайният резултат да бъде безупречен. Задължителното обзавеждане на модерната баня включва :

Тоалетна чиния ;Мивки;Шкафове и закачалки ;Огледала;Лампи ;Вана или душ кабина ;Смесители; .

Нека обаче започнем с основата

Под, стени, таван

Когато вече имаме избран стил по него можем да изберем и тези основни елементи. За да изглежда нашата баня модерна, е хубаво да има синхрон между основата и обзавеждането. Различните стилове имат различни основни цветове и материали, които да използвате. 

Минималистичен стил: 

Както вече казахме основните цветове на минималистичният стил са бяло, черно, сиво и синьо. Тези цветове комбинирани с големи плочки и прави линии са перфектната визия на минималистичната баня.

Викториански стил:

За викторианският стил основите са от светли цветове и тъмни подове например – бели, сиви, бледо розови стени и черен или тъмно сив под.

Тропически стил:

Тропическият стил е изграден от бели цветове, в комбинация с дървесни, земни тонове и зелени цветове при детайлите.

Средновековен (модерен) стил : 

За средновековният стил основата е бежова, розова, маслено зелена или пък оранжева, като се съчетава с шикозни винтидж елементи.

Шаби-шик:

При този стил основата е  много женствена и нежна, като най- използваните цветове са бяло, бебешко розово, кремаво, екрю и се съчетава с изискани и кокетни елементи.

Тоалетна чиния

Примери за модерна тоалетна чиния:

Мивки 

Мивката е много важна част от банята. Оставяме ви линк към нашата статия, в която подробно разглеждаме различни стилове мивки, как да изберем мивка за баня и съвети за монтиране на мивката:

Шкафове и закачалки

Изборът на шкафове и закачалки на пазара е огромен. Най-лесно може да решите, какво би подхождало спрямо цветовете и стила на банята и лесно може да изберете шкафове и закачалки. Хубаво е да изберете, не само красиви, но и удобни шкафове. За предпочитане са шкафове от висококачствен и водоустойчив материал. 

Примери :

Огледала

Огледалата е хубаво да се избират, спрямо размерите на банята и мястото, на което ще ги разполагате. Ако банята ви разполага с повече място, използвайте повече и големи огледала. При малката баня, може да спестите място като използвате шкаф с огледална врата. Отново има голямо разнообразие при формата и размера на огледалата. Изберете това, което пасва на вас и вашият стил.

Лампи

Изборът на лампи и осветление е изключително важен. Светлината придава илюзията за голямо и просторно помещение. Освен този плюс, не забравяме и това, че осветлението е важно и за нашата сигурност, когато използваме банята. Лампите се предлагат в много различни варианти – лампиони, стенни, лунички и т.н., изборът им зависи от това какво е удобно и практично за вас.

Вани

Измежду хилядите цветове и форми, изборът ни отново трябва да се оформи около стилът, който сме избрали, за да получим модерният ефект, който търсим. Ето как изглежда изборът на вана, според различните стилове :

Душ кабини

Някои от нас предпочитат душ кабините, които са също толкова стилни.

Плюс на душа, е че е бърз и лесен за използване, както е и по икономичен от ваната. Ето някои примери за душ кабини:

Смесители

Смесителите са най-често сменяната част от банята. Изборът на смесител е много важен, а професионалисти препоръчват да изберем по-скъп смесител, тъй като е по- надежден. Изберете смесител удобен за монтаж. Най- разпространеният вид са едноръкохватковите смесители. 

Ето как изглеждат, някои модерни смесители:

Снимки на модерни бани

Подбрали сме снимки на едни от най-модерните бани сред, които се надяваме да изберете вашият или да се вдъхновите.

Големи модерни бани
Модерни малки бани
Луксозни бани снимки

Модерните бани, най-често се свързват лукс и много удобства.

Ето няколко примера за луксозна баня:

Който и стил да изберете, банята ви трябва да е удобна за вас и вашето семейство.