Важни съображения: Какъв часовник да изберем за детето и кога е настъпил моментът

1
180
Добави коментар
clashbade
clashbade

Повечето родители инвестират в часовник за своите деца в годината, в която малките тръгват на училище

Преди години повечето от нас получаваха бижу за ръката си едва в тийнеджърска възраст. Днес тенденцията е тотално различна. Родителите предпочитат да инвестират в детски часовник в годината, в която малките тръгват на училище. И тогава обикновено се избира смарт модел, за да имаме непрекъсната връзка с наследниците си.

Дали това е необходимо и до колко е допустимо в училището, остава преценка на семейството, но е факт, че няма никакъв проблем децата да свикват да носят часовници. Веднъж заради практичната им роля, втори път – защото е естетически издържано, което е плюс за стила не само за момичетата, но и за момчетата.  

Важни съображения при покупката

Хубаво е да подкрепяме децата си от ранна възраст, за да придобият навици и умения да планират времето си. Ориентацията им никак не е за подценяване, напротив – това скоро е на път да се превърне в задължителен елемент от тяхното ежедневие.

Основното правило е да обърнете внимание на комфорта и безопасността на модела, което се отнася не само до корпуса, но и преди всичко до каишката. Качествените продукти са снабдени с корпус от неръждаема стомана, с пластмаса или алуминиева сплав, а стъклото обикновено е минерално или акрилно.

Стъклото трябва да има достатъчно здравина, като същевременно е с максимално добри оптични свойства и не се поддава лесно на надраскване. Все пак, колкото и да пазят вещите си, децата са ангажирани с други дейности, разсейват се, играят и не бива да мислят само за часовника на ръката си.

При акрилните стъкла предимството е, че ако се счупят, те не се пръскат на парчета, които създават рискове от нараняване.

Предпочитайте екологични и издръжливи материали.

Каишките също трябва да отговарят на тези основни приоритети. Те обаче, освен здрави, следва да са еластични и меки, което не създава неприятни усещания при употреба. Много е важно също да избягвате онези, които могат да предизвикат алергични реакции или дразнене на нежната детска кожа.

Популярни и търсени са предимно каишките от гума, найлон, висококачествена PVC, а вие може да се насочите и към кожени, ако детето ви има афинитет към тях.

Бъдете сигурни, че реномираните марки влагат именно такива съвременни съставки в изработката, което предпазва каишките от бързо състаряване и избледняване, освен че са абсолютно безопасни за своите малки притежатели.