Как да се грижим за лицето си през студените месеци

1
183
Добави коментар
svetla58
svetla58

Знаете ли, че нуждите на кожата ни се променят според сезоните? Всъщност грижата за кожата никога не трябва да бъде еднаква през цялата година. В крайна сметка е естествено да се адаптирате към времето. Всеки сезон има определени и специфични нужди, които ни тласкат не само да направим класическата циклична смяна на дрехите, но и да се вслушаме в новите приоритети на кожата си.  Кожата ни сега трябва да бъде балансирана, за да се подготви за идването на зимата; следователно есента е сезон на преход и коригиране на рутината за грижа за кожата. 

И така, какви са основните промени, които трябва да направим за кожата ни според смяната на сезона? След цяло лято на жаркото слънце е необходим пилинг, за да се отървете от всички мъртви клетки и натрупани токсини. Загорялата кожа всъщност се напуква при първата настинка и тук започваме да виждаме онези анестезиращи парченца излишна бяла кожа по нас. Какво да направите? Пилинг веднъж в седмицата и хидратация, ден и нощ.

Купи пилинг за чувствителна кожа La Roche-Posay

Купи подсилващ и попълващ хиалурон бустер Vichy

Зимата е сезон, тежък за кожата като лятото, макар и по различни причини. Много ниските температури и валежи като дъжд, сняг и градушка, често нанасят вреда по лицето заради вятъра. Кремовете стават по-подхранващи и мазни, в зависимост от вашия тип кожа: по-богати кремове за суха кожа и леки кремове за комбинирана или мазна кожа. Изберете го не само въз основа на вашия тип кожа, но и според желания ефект: против стареене, осветяване или за нечиста кожа.

 

Купи крем за много суха кожа Chanel

Купи хидратиращ крем Bioterm

Купи крем за лице Garnier