Какъв ще е резултатът от президентския вот?

1
185
Добави коментар
Novetika
Novetika

Уважаемият читател сигурно ще реши, че ще правим предвиждане, кой ще спечели вота и ще стане следващият президент. Проф. Герджиков или ген. Радев?

По този въпрос, сред учените глави цари известна неяснота.

От една страна е ясно, че вече имаме Месия, който ще ни поведе към Обетованата земя, но пък президентският вот можел да разкрие, къде точно се намира тази бленувана страна (ако не знаете, там текат реки от мляко и мед). Ако Радев спечели, твърде вероятно тази страна да се окаже в пределите на Евразия.

Двете крила на кастата

Но не за това иде реч.

Защото, който и да спечели на балотажа, ще има един независим резултат, който за първи път ще ни покаже, какъв е процентният дял на т.нар. „комунисти“ (известни още като „русофили“, АБпФК, Внуци и т.н.). По-точно, става въпрос за генеричните потомци и близки роднини на АБпФК, заедно с техните приятели, бизнес-партньори и клиенти. Всичко това, което можем да наречем Каста на АБпФК.

Това е групировката, която под една или друга форма, държеше икономическата и политическа власт в страната от 1947 г. Вярно е, че след 1990 г., те институционално загубиха политическата власт, но запазиха напълно икономическата, в областта на новоизлюпения едър и среден бизнес. Така съхраниха възможността да влияят върху политическата власт, чрез нейните институции. Но мечтата за пълна политическа власт никога не ги е напускала. След 1990 г. направиха три безуспешни опити, а сега им се отдава четвърти…

За тези 30 години обаче, в самата Каста произлязоха дълбоки качествени промени.

След 1990 г., голяма част от тогава младото и образовано поколение (мнозина бяха завършили престижни западни университети, още преди Прехода), започва да търси приобщаване към Запада. Те виждат пълната несъстоятелност на комунизма изобщо, включително и на българския. Огромният финансов ресурс на западния капитализъм осигуряваше примамливи надежди за забогатяване и успех. По това време на Запад надигаше глава левичарството, попаднало вече под идеологическия чадър на неомарксизма, маскирано под престижното наименование „либерализъм“. По стар семеен рефлекс, тази част от младото поколение (децата на АБпФК), заедно с капитализма, прегърнаха идеите на левичарството и неомарксизма.

За отбелязване е, че те отхвърлиха фанатичното преклонение пред СССР/Русия. Към Русия се отнасят, с известно презрение, като към изостанала страна. Но все пак не забравят, че тя е главният защитник на тяхната Каста и трябва да показват известна лоялност. Затова можем да ги наречем, в идеологически аспект, ЧервеноЛево крило на Кастата АБпФК.

Другата, по-малобройна част от това поколение, останаха верни на идеите на бащите си за пълна лоялност към Русия. Въпреки връзките си със Запада, в областта на бизнеса и кариерното развитие, те разчитат предимно на Русия и са главни поддръжници на руското влияние в България. Тях можем да наречем, според същата логика, ЧервеноРуско крило на Кастата АБпФК.

Сега наши съвременници са децата на това поколение, внуците на старите АБпФК, разпределени в същите две крила, със същата политическа ориентация. Както беше отбелязано, сега им се отдава случай, четвърти поред, да завземат и цялата политическа власт, заедно с държаната от тях десетилетия наред икономическа.

Всички признаци говорят за това. Временното правителство, назначено от проруския президент, работи на пълни обороти. Правят се обиски навсякъде, включително и в университети, почти всички медии са мобилизирани и новините се филтрират. Рязко се покачи активността на сайтовете за фалшиви новини. Обстановката се нажежава.

Действащият президент публично обяви, че Крим е руски. Така, заедно със своите министри на вътрешните и външните работи, предизвика широкомащабен дипломатически скандал с Турция, Украйна и Европейската комисия (тази новина беше всячески неглижирана).

За или против „Руска България“

Не мислете, че това е случайно. Всичко е заложено на карта. Готви се пълно овладяване на държавата, много по-пълно и всеобхватно, отколкото когато и да било, в последните 30 години.

На страната на действащия президент ще застанат обединени и двете крила на Кастата, ЧервеноЛевото и Червеноруското, заедно със своите близки роднини, приятели, бизнес партньори и клиенти (слуги). Затова и повечето от членовете и симпатизантите на т.нар. „Градска десница“ ще гласуват за действащия президент и за „Руски Крим“. Защото те не са десни, а така са се маскирали…

Разбира се, в тези редици няма да се мине и без т.нар. „полезни идиоти“, но изглежда, броят им ще бъде малък.

Защото обстановката е пределно идеологизирана. Президентът, със своята реплика за „Руски Крим“, на практика закова действителния лозунг при този балотаж: За или Против „Руска България“.

Така че, какъвто и да е изходът от балотажа, при всички положения ще получим един много ценен резултат.

За първи път ще знаем, в общи линии, какъв е процентният състав сред гласуващите, сумарно на всички членове, поддръжници и сериозни симпатизанти от Кастата на АБпФК.

Защото, това ще бъдат на практика всички, които застанат зад действащия президент.

След репликата за „Руски Крим“, просто няма друг вариант.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com