Щастието, което ни сполетя

1
173
Добави коментар
Novetika
Novetika

Много добри неща се случиха за България при последните избори!

Първо: Роди се звезда. По-точно изгря с пълния си блясък, защото за това рождество, от екипа на президента, бабуват отдавна. Новата политическа звезда, наричана галено ПП и за яснота – партията на Радев. Тя е оглавена от усмихнати, харизматични, амбициозни харвардски момчета. Всички им желаят успех, защото България няма сили за следващи избори, и то в режим на няколко кризи.

Второ: Умря БСП. По-точно легна на смъртното ложе, тежко ранена. Лидерката Корнелия Нинова беше простреляна направо в сърцето от собственото си протеже Румен Радев, който вдъхна живот чрез всички средства на държавния апарат, на своята рожба – ПП.

Трето: Тези избори се оказаха антидот на Отровното трио. Вече го няма никакво. Нито като трио, нито като дуо. Нито като уно. Няма го като нищо. България се справи с тази отрова успешно.

Четвърто: Ще има балотаж. Иначе казано, България получи шанс, като даде червен картон на президента Радев, който 5 години показа всичко друго, но не и държавническо поведение. Използва позицията си не за да даде сигурност на институциите, които да работят в полза на държавата, а да си създаде партия, чрез която да упражнява безконтролна власт. Създаде си партия, която да му припява и да изпълнява волята му през следващите 5 години, ако спечели на балотажа.

Пето: Изгря още една звезда, звездата на проф. Анастас Герджиков. Само за два месеца, ученият показа воля да обедини силите на България – стари и млади, леви и десни, от статуквото и извън статуквото.

Сега остава само едно – българите да прозрат, че ако „старият“ президент се превърне в „новия“, то трябва да се поздравим с възкръсването на Член Първи – една партия, една държава, един вожд.

Само победата на проф. Герджиков може да пререже конеца, на който виси дамоклевият меч, висящ над тялото на България и да го обезвреди. В противен случай – Радев и ПП ще слеят властите и чао, чао демокрация. Чао, чао Европа.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com